Νέες πιέσεις στην τουρκική λίρα

Απώλειες καταγράφει η τουρκική λίρα την Πέμπτη, παραμένοντας υπό πίεση καθώς η επιζήμια διαμάχη ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ που περιστρέφεται γύρω από τη μοίρα ενός Αμερικανού πάστορα δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης.

Η Άγκυρα κατηγόρησε την Ουάσιγκτον πως έχει κηρύξει οικονομικό πόλεμο και πως δεν σέβεται το νομικό σύστημα σε σχέση με τον Andrew Brunson, η δίκη του οποίου στην Τουρκία έχει επιδεινώσει τις σχέσεις των συμμάχων στο ΝΑΤΟ.

Ο όγκος συναλλαγών είναι πιο μικρός από ό,τι συνήθως. Αυτή την ώρα η λίρα υποχωρεί 0,73% έναντι του δολαρίου στις 6,07 λίρες ανά δολάριο.

Ο εκπρόσωπος του Erdogan δήλωσε στο Reuters πως τα σχόλια του συμβούλου εθνικής ασφάλειας του Trump δείχνουν πως οι ΗΠΑ έχουν βάλει στο στόχαστρο την τουρκική οικονομία. Ο John Bolton είπε στο Reuters πως η Τουρκία “έκανε μεγάλο λάθος” που δεν ελευθέρωσε τον Brunson και δήλωσε σκεπτικός για την επενδυτική βοήθεια των 15 δισ. δολαρίων από το Κατάρ η οποία “είναι εντελώς ανεπαρκής για να έχει αντίκτυπο στην οικονομία της Τουρκίας”.

Σχετικά Νέα