Νέες κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό από τους επιστημονικούς φορείς

dsa2

Συνάντηση των επιστημονικών φορέων της χώρας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και επιβεβαιώθηκε η εναντίωση όλων στις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Οι φορείς -που εκπροσωπούσαν κυρίως τους κλάδους των ιατρών, των φαρμακοποιών και των δικηγόρων-, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «απορρίπτουν το σχέδιο της κυβέρνησης, ακόμη και μετά τις «διαρροές» για, επουσιώδεις στην πραγματικότητα, βελτιώσεις και συμφώνησαν ομόφωνα να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους».

Παράλληλα, οι επιστήμονες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες διοργανώνουν στις 21 Ιανουαρίου 2016 στις 11.30 π.μ. στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών νέα συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή, ενώ θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016, στις 12.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Ακόμη, ζητούν από την Κυβέρνηση να αποσύρει τις επίμαχες διατάξεις ώστε να διεξαχθεί ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος για το ασφαλιστικό από μηδενική βάση και με συγκεκριμένα στοιχεία αναλογιστικών μελετών. Επίσης ζητούν να συμμετέχουν στις συζητήσεις της επιτροπής του υπουργείου Εργασίας, για το ασφαλιστικό μέσω εκπροσώπων/εμπειρογνωμόνων. Προσκαλούν δε όλους τους βουλευτές του Κοινοβουλίου σε συνάντηση εργασίας για το ασφαλιστικό.

Τέλος, σημειώνουν ότι «η τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό συνιστά ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος των επιστημόνων-ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζομένων των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων (ΦΠΑ, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης, προκαταβολή φόρου εισοδήματος στο 75% από φέτος και 100% από του χρόνου κ.λπ.)».

Σχετικά Νέα