Νέες δραματικές εικόνες από το ολοκαύτωμα – Έχουν ταυτοποιηθεί 51 σοροί

Η απόγνωση των συγγενών ανθρώπων που χάθηκαν, αλλά και όσων ακόμα αγνοούνται από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι συνεχίζεται. Νέες εικόνες από τη φάση που άνθρωποι προσπαθούσαν να γλιτώσουν ήλθαν στο φως της δημοσιότητας.

Από το πρώτο δευτερόλεπτο, άνθρωποι που έζησαν την απόλυτη φρίκη, κάτοικοι των περιοχών που έπληξε η φονική πυρκαγιά όχι μόνο περιγράφουν τις ώρες αγωνίας που πέρασαν στην προσπάθειά τους να σωθούν, αλλά έχουν το κουράγιο να τραβήξουν φωτό – ντοκουμέντα που που απλά δείχνουν ένα μέρος της τραγωδίας .

Η κα Ελια Κάλλια, ποστάροντας στο λογαριασμό της στο Facebook μια σειρά φωτογραφιών και βίντεο δφέρνει στο φως συγκλονιστικά ντοκουμέντα όσων διαδραματίστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας.

 

Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 88 και ως τώρα έχουν ταυτοποιηθεί 51 σοροί.

Τα αποτελέσματα για πέντε έως έξι ακόμα πρόσωπα βρίσκονται καθ’ οδόν προς τα εργαστήρια, ενώ η ιατροδικαστική υπηρεσία εργάζεται ακατάπαυστα προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο αναγνώρισης των απανθρακωμένων νεκρών.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μία μέθοδος ταυτοποίησης, όπως η γενετική, δεν αποφέρει ικανοποιητικό αποτέλεσμα, με συνέπεια οι εμπειρογνώμονες να καταφεύγουν σε άλλες οδούς, όπως τον έλεγχο των οδοντιατρικών στοιχείων.

Χθες Σάββατο ταυτοποιήθηκαν οι σοροί του 13χρονου Δημήτρη Αλεξόπουλου, της 55χρονης Ελένης Σαρίεβα και της 35χρονης Πόπης Σιαπκαρά.

Εν τω μεταξύ, εξακολουθεί να αγνοείται αδιευκρίνιστος αριθμός ανθρώπων, με τις έρευνες για τον εντοπισμό τους να συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Μάλιστα έρευνες ξεκίνησε και Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών για τον εντοπισμό αγνοούμενων, στις ακτές της Ανατολικής Αττικής, της Νοτιοδυτικής Εύβοιας και σε βραχονησίδες.

Επίσης έγινε γνωστό ότι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών θα μπορούν να εξυπηρετούνται και σήμερα συγγενείς αγνοουμένων που χρειάζονται εισαγγελικές παραγγελίες προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

 

 

Σχετικά Νέα