Νέες απώλειες στην Wall Street υπό το βάρος τεχνολογικών πιέσεων

Αρνητικά πρόσημα επικρατούν και σήμερα στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τους δείκτες να υποκύπτουν στις τεχνολογικές πιέσεις διευρύνοντας τις χθεσινές, βαριές τους απώλειες εν μέσω δημοσιευμάτων ότι ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Ζούκερμπεγκ σχεδιάζει να καταθέσει στο Κογκρέσο για το σκάνδαλο με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων 50 εκατ. χρηστών. Η είδηση αυτή επανέφερε στο επίκεντρο της προσοχής το θέμα του χειρισμού των προσωπικών δεδομένων από τους κολοσσούς του διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Doe Jones κινείται οριακά κάτω (-0,06% αυτή την ώρα) έχοντας διαγράψει τα αρχικά του κέρδη, ενώ ο ευρύτερος S&P υποχωρεί κατά 7,33 μονάδες ή 0,28%. Τις μεγαλύτερες απώλειες, ωστόσο, σημειώνει ο τεχνολογικός Nasdaq, ο οποίος υποχωρεί κατά 1% περίπου.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν σε “βαθύ κόκκινο”, με τον Dow Jones να χάνει περισσότερες από 340 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης κατέγραψε απώλειες 3,5%, ήτοι την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τις 8 Φεβρουαρίου.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η κατάθεση του Ζούκερμπεργκ θα ανοίξει τον δρόμο για να καταθέσουν και άλλα μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας, όπως οι επικεφαλής της Google, Sundar Pichai και του Twitter, Jack Dorsey. Οι δύο CEOs έχουν κληθεί να καταθέσουν στη Γερουσία στις 10 Απριλίου.

Πάντως, σήμερα το Facebook ανακοίνωσε ότι θα θέσει σε εφαρμογή νέα εργαλεία για την ιδιωτικότητα, με αποτέλεσμα η μετοχή του να κινείται ανοδικά στις προσυνεδριακές συναλλαγές. Ωστόσο, παράλληλα έγινε γνωστό πως τρία άτομα σχεδιάζουν να μηνύσουν την εταιρεία για φερόμενες παραβιάσεις της ιδιωτικότητας.

Παράλληλα, οι επενδυτές εξακολουθούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις αναφορικά με το παγκόσμιο εμπόριο και το ενδεχόμενο ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, μετά την απόφαση Τραμπ να επιβάλει δασμούς σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας έως και 60 δισ. δολ.

Στα μάκρο της ημέρας, η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το δ΄ τρίμηνο του 2017 ήταν ισχυρότερη απ’ ό,τι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως, όπως έδειξαν τα αναθεωρημένα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,9% σε ετήσια βάση το δ΄ τρίμηνο, προσαρμοσμένο για εποχικές διακυμάνσεις και τον πληθωρισμό, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Η προηγούμενη μέτρηση του υπουργείου τοποθετούσε την ανάπτυξη στο 2,5% το δ΄ τρίμηνο. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για άνοδο 2,7%.

Σχετικά Νέα