Νέα στοιχεία για τον Γκιουλέν στέλνει η Τουρκία στις ΗΠΑ

Νέα στοιχεία που «καίνε» τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν σχετικά με το επιχειρούμενο πραξικόπημα στην Τουρκία, έστειλε το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το CNN Turk.

Τα στοιχεία, τα οποία η Τουρκία αποκαλεί ενοχοποιητικά  εντοπίστηκαν στα κινητά δύο «πολιτικών ιμάμηδων», του Χακάν Τσιτσέκ και του Κεμάλ Μπατμάζ και αποτελούν εντολές και οδηγίες που έδινε ο Γκιουλέν για το πραξικόπημα.

Οι δύο πολιτικοί ιμάμηδες κατηγορούνται, σύμφωνα με το CNN Turk, ότι βρίσκονταν στη βάση Ακιντζί, που χρησιμοποιήθηκε ως στρατηγείο για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Η Άγκυρα εξαρχής κατηγορούσε τον Γκιουλέν ότι ενορχήστρωσε το επιχειρούμενο πραξικόπημα του 2016 στην Τουρκία, και τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι μετά τα νέα στοιχεία αυτό αποδεικνύεται.

Αναφέρουν επίσης ότι ο κληρικός είχε στενές σχέσεις με τους δύο πολιτικούς ιμάμηδες, με τους οποίους συνομιλούσε χρησιμοποιώντας κωδικές ονομασίες. Σε κάποιες από αυτές είχε το ψευδώνυμο φαρμακοποιός Αμπντί.

Τα τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν επιπλέον, ότι ο Γκιουλέν ενορχήστρωσε το πραξικόπημα χρησιμοποιώντας διαδικτυακές εφαρμογές ώστε να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες εντοπισμού του.

Σχετικά Νέα