Νέα πρόκληση των Τούρκων – Θα κάνουν άσκηση μεταξύ Λήμνου και Άη Στράτη με χρήση πυρών (χάρτης)

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Εξήγγειλε για τις 9 Νοεμβρίου άσκηση με πυρά νότια της Λήμνου μέσω NAVTEX και αν και δεν έχει τη δικαιοδοσία, προχώρησε σε σχετική δέσμευση περιοχής μέσα στο FIR Αθηνών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο σταθμός της Σμύρνης χωρίς να έχει την σχετική δικαιοδοσία εξέδωσε την NAVTEX 1089/18 σύμφωνα με την οποία δεσμεύει την περιοχή μεταξύ Λήμνου και Άη Στράτη για τις 9 Νοεμβρίου από τις 6:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι κάνοντας μάλιστα λόγο για άσκηση με την χρήση όπλων.

 

Να σημειωθεί πως το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού της Τουρκίας έχει εξαγγείλει πολυεθνική άσκηση από σήμερα και μέχρι τις 9 Νοεμβρίου.

Σε αυτή θα πάρουν μέρος Αλβανία, Αζερμπαϊτζάν, Μπαχρέιν, Τζιμπουτί, Μαρόκο, Γεωργία, Βρετανία, Ισπανία, Κατάρ, Κουβέιτ, Νιγηρία, Πακιστάν, Ρουμανία, Σενεγάλη, Σουδάν και Σαουδική Αραβία.

Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό, πάντως, έδωσε χθες στη δημοσιότητα βίντεο με το τελευταίο απόκτημά του, την κορβέτα με χαρακτηριστικά stealth «Burgazada» που εντάχθηκε στο δυναμικό του, στο πλαίσιο τελετής κατά την οποία ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέα βέλη κατά της Ελλάδας.

 

Σχετικά Νέα