Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: Αν θέλαμε να ανέβουμε στα Ίμια θα το κάναμε

Απάντηση στη συνέντευξη του έλληνα υπουργού Εξωτερικών στον ΣΚΑΪ έδωσε ο τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με αιχμή την αποστροφή του Νίκου Κοτζιά ότι ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν θα μπορούσε να ανέβει στα Ίμια γιατί η Ελλάδα είχε λάβει τα μέτρα της.

«Αν το καθήκον του τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει», είπε ο κ. Τσαβούσογλου σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu. «Μην ξεχνάμε ότι εμείς ανεβήκαμε οποτεδήποτε χρειάστηκε», προσέθεσε, κάνοντας έμμεση αναφορά στην κρίση του 1996 που έφερε τοις δύο χώρες στα πρόθυρα ένοπλης σύγκρουσης.

Αναφερόμενους στους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς την έκδοση των οποίων απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι η Ελλάδα εμποδίζει την εκδίκαση των πραξικοπηματιών. Σημείωσε, μάλιστα, πως αυτό δεν αρμόζει στις σχέσεις καλής γειτονίας, αλλά ούτε και έχει σχέση με τη Δικαιοσύνη.

«Αυτό δεν μας προκαλεί απορία» είπε ο τούρκος υπουργός, επισημαίνοντας πως ο επικεφαλής του κουρδικού PKK «είχε βρει καταφύγιο στην Ελλάδα».

Σχετικά Νέα