Νέα προειδοποίηση Όσμπορν για Brexit

fdvsfgΓια τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η Βρετανία στο να διαπραγματευτεί εμπορικές συμφωνίες με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε περίπτωση που η χώρα του βγει από την ΕΕ, προειδοποίησε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν.

Θα είναι «εξαιρετικά δύσκολο», είπε στο BBC, υπογραμμίζοντας επίσης ότι οι επιπτώσεις, εάν υπερισχύσει το Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, θα είναι καταστροφικές για την αγορά ακινήτων, τις επιχειρήσεις και την απασχόληση. Ειδικά για τα ακίνητα, προέβλεψε πως η αξία τους ενδέχεται να πέσει κατά 10-18%, ενώ θα υπάρξει κι αύξηση των φόρων στην ακίνητη περιουσία.

«Θα είναι μία κατάσταση από την οποία όλοι θα βγουν χαμένοι» τόνισε.

«Αρκεί κανείς να μιλήσει με τους υπουργούς Οικονομικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και των άλλων ευρωπαϊκών κρατών για να κατανοήσει πως εάν η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ και θελήσει να έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά, θα πρέπει να πληρώσουμε για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, να αποδεχθούμε την ελεύθερη μετακίνηση προσώπων, τα πάντα χωρίς να έχουμε καν λόγο για τις πολιτικές αυτές» υπογράμμισε ο Όσμπορν από τη σύνοδο της G7 στο Σεντάι της Ιαπωνίας.

«Εάν εγκαταλείψουμε την ΕΕ θα έχουμε δύο χρόνια για να διαπραγματευθούμε την έξοδό μας με τις άλλες 27 χώρες, θα πρέπει να διαπραγματευθούμε νέες συμφωνίες με τις 27 αυτές χώρες και συνάμα να συνομολογήσουμε άλλες 50 συμφωνίες με τις χώρες που δεν ανήκουν στην Ευρώπη» αλλά έχουν συνάψει ειδικά σύμφωνα με την ΕΕ, επισήμανε ο ίδιος.

«Θα είναι εξόχως δύσκολο να το κάνουμε» συνόψισε ο Όσμπορν, προσθέτοντας πως κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής «οι επιχειρήσεις δεν θα έχουν καμία βεβαιότητα για το μέλλον τους, συνεπώς δεν πρόκειται να προβούν σε προσλήψεις και δεν θα επενδύουν».

Σχετικά Νέα