Νέα παράταση λίγων ημερών για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση

071015160019_9960

Σύμφωνα με δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγα Γεροβασίλη στον ΣΚΑΪ,νέα παράταση  λίγων ημερών θα δώσει η κυβέρνηση ώστε να βρεθούν τα ισοδύναμα μέτρα που θα επιτρέψουν να μην εφαρμοστεί ΦΠΑ 23% σε όλες τις δομές της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα,η παράταση θα ισχύσει έως ότου να επιτευχθεί συμφωνία με τους θεσμούς, κι ενώ οι συζητήσεις μεταξύ των δυο πλευρών συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα.Η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε πως η Αθήνα είναι αποφασισμένη να επιμείνει στη θέση της για τρεις συντελεστές για τον φόρο, 0%, 6% και 13%, τονίζοντας πως η ευρωπαϊκή εμπειρία για την φορολόγηση αγαθών και υπηρεσιών δείχνει πως εν τέλει το ύψος του φόρου κρίνεται με πολιτική απόφαση.

Όσον αφορά τις πληροφορίες που θέλουν τους πιστωτές να μην δέχονται τον κλιμακωτό ΦΠΑ που προκρίνει η κυβέρνηση η κ. Γεροβασίλη διευκρίνισε ότι αν η Αθήνα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα στο 23% και το 0%, «προφανώς και θα επιλέξουμε» τον μηδενικό συντελεστή.

Κανονικά, ο οριζόντιες ΦΠΑ στο 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση τίθεται σε ισχύ σήμερα Δευτέρα καθώς ακόμα δεν υπάρχει τροποποιητική απόφαση για την επιβολή του, ούτε δόθηκε νέα παράταση για την εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων.

Σχετικά Νέα