Δημοσιεύθηκε στις: Πε, Φεβ 18th, 2016

Νέα επίθεση στην Τουρκία μετά την επίθεση στην Άγκυρα

attackΝέα επίθεση αυτήν τη φορά στα νοτιοανατολικά με έκρηξη σε τουρκικό στρατιωτικό κομβόι, μεταδίδουν την Πέμπτη taτουρκικά ΜΜΕ, στον απόηχο της πολύνεκρης βομβιστικής επίθεσης στην Άγκυρα. Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν νεώτερες πληροφορίες.

«Το έθνος μας είναι εδώ και καιρό στο στόχαστρο της τρομοκρατίας, αλλά ξεπέρασε αρκετές καταιγίδες και ακόμη περισσότερο συσπειρωμένο θα ξεπεράσει αυτές τις δύσκολες συνθήκες με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις»διεμήνυσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου μετά τη βομβιστική επίθεση στην τουρκική πρωτεύουσα.

«Η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να κάνει ούτε βήμα πίσω από την δικαιολογημένη μάχη της ενάντια σε όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις».

«Το έθνος μας είναι εδώ και καιρό στο στόχαστρο της τρομοκρατίας, αλλά ξεπέρασε αρκετές καταιγίδες και ακόμη περισσότερο συσπειρωμένο θα ξεπεράσει αυτές τις δύσκολες συνθήκες με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις», δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός, μετά την έκτακτη σύσκεψη του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας υπό την προεδρία του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο της Άγκυρας.

Στον απόηχο και των δυτικών πιέσεων στην Άγκυρα για την κατάπαυση των τουρκικών επιδρομών κατά κουρδικών στόχων στη Συρία, ο Νταβούτογλου σημείωσε ότι η Τουρκία βρίσκεται ενωμένη με «όλους τους 78 εκατομμύρια πολίτες της» κατά του τρόμου και της βίας, και δεν επιτρέπει σε κανέναν να αγνοήσει τα τουρκικά δικαιώματα.

«Εκείνοι που προγραμμάτισαν και υποκίνησαν την αποτρόπαια επίθεση που στοχεύει τη χώρα μας, το μεγάλο έθνος και τη δημοκρατία μας ποτέ δεν θα επιτύχουν τους στόχους τους» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι μετά την επίθεση ο τούρκος πρωθυπουργός ακύρωσε προγραμματισμένη επίσκεψη στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό, ενώ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακύρωσε ταξίδι του στο Αζερμπαϊτζάν προγραμματισμένο για αύριο Παρασκευή.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo