Δημοσιεύθηκε στις: Τρ, Φεβ 16th, 2016

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι επιστημονικοί φορείς

syllΠαράσταση διαμαρτυρίας επιστημονικών φορέων αύριο στο υπουργείο Υποδομών

Τη συνέχιση των δράσεων για την απόσυρση των προτάσεων της κυβέρνησης σχετικά με το ασφαλιστικό αποφάσισαν οι πρόεδροι και οι εκπρόσωποι των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της χώρας που συνεδρίασαν στα γραφεία της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.

Αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε καθημερινές συμβολικές παραστάσεις στα παραγωγικά υπουργεία, ξεκινώντας αύριο στις 10:00 από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στον Χολαργό.

Στη συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά ότι «το σχέδιο της κυβέρνησης δεν επιλύει τα προβλήματα διότι δεν δημιουργεί καλύτερες συνθήκες για κανένα, αντίθετα οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση περισσότερους».

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι φορείς αναφέρουν ότι «ένα λογικό ασφαλιστικό, σε συνδυασμό με ένα αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα που θα διευρύνει τη φορολογική και ασφαλιστική βάση αποτελεί τη λύση στο πρόβλημα, διότι αυξάνει τον πλούτο, ευνοεί την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας που αποτελούν τις μοναδικές προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς των ταμείων».

Για τον λόγο αυτόν ζητούν «να ξεκινήσει ένας διάλογος που να έχει ορθολογική και επιστημονική βάση» και να μη στηρίζεται σε λαϊκιστικές ρητορικές και προσπάθεια διχασμού της κοινωνίας.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo