Νάσος Ηλιόπουλος: Συνεχίζουμε το δίκαιο αγώνα για την προστασία της εργασίας

Σε ανάρτησή του στο facebook για την ιστορική αύξηση κατώτατου και υποκατώτατου μισθού, ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρει:
Η μάχη για ανάσχεση της επίθεσης που δέχτηκε ο κόσμος της εργασίας δικαιώνεται όλο και περισσότερο, μέρα με τη μέρα.
Σήμερα, προχωράμε σε αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11%, με παράλληλη κατάργηση του ρατσιστικού μέτρου του υποκατώτατου μισθού για τους νέους έως 25 ετών.
H αύξηση αυτή παρέχει ουσιαστικά έναν επιπλέον μισθό τον χρόνο σε όλους εκείνους που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, ο οποίος διαμορφώνεται στα 650 Ευρώ μηνιαίως.
Για εμάς, δίκαιη ανάπτυξη σημαίνει καταπολέμηση των ανισοτήτων μέσα από ένα συνολικά αντιπαραθετικό σχέδιο υπέρ των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων.
Η μείωση της ανεργίας κατά 8 μονάδες, η αύξηση της απασχόλησης με σχεδόν 380.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, η μείωση της αδήλωτης και η μάχη ενάντια στην υποδηλωμένη εργασία, αλλά και η σημερινή αύξηση του κατώτατου μισθού, συμπληρώνουν το παζλ αυτού του αντιπαραθετικού σχεδίου.
Συνεχίζουμε έτσι έναν αγώνα δίκαιο, έναν αγώνα για την προστασία της εργασίας, για την ενίσχυση των ανθρώπων του μόχθου. Τον αγώνα για προστασία και ενίσχυση της Δημοκρατίας, με την κοινωνία όρθια.

Σχετικά Νέα