Μ. Φύσσα σε συνήγορο Μιχαλολιάκου: Περιουσία είναι το παιδί σου

 

Διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής. Την Δευτέρα θα συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία

Τον εκνευρισμό της μητέρας του Παύλου Φύσσα προκάλεσε ερώτηση συνηγόρου υπεράσπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ερωτήσεων προς τον αστυνομικό Χρήστο Δεληγιάννη, ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου τον ρώτησε εάν έχει δει μέλη της Χρυσής Αυγής να καταστρέφουν περιουσίες.

Η ερώτηση αυτή προκάλεσε έντονη οργή στη Μάγδα Φύσσα η οποία σηκώθηκε από τη θέση της και άρχισε να φωνάζει πως «μεγαλύτερη περιουσία είναι το παιδί σου».xrusiaugidiki_madata1_838772306

Κατά τη διάρκεια σχολιασμού της κατάθεσης του αστυνομικού που ολοκληρώθηκε σήμερα, προκλήθηκαν νέες αντεγκλήσεις μεταξύ των συνηγόρων των δύο πλευρών όταν ο υπερασπιστής του Γιώργου Ρουπακιά είπε στο δικαστήριο ότι και αυτός ο αστυνομικός κατέθεσε για συμπλοκή μεταξύ του δράστη και του Παύλου Φύσσα. Ο συνήγορος είπε ότι η κατάθεση επιβεβαιώνει τον Ρουπακιά που εξαρχής λέει ότι βρισκόταν σε άμυνα όταν μαχαίρωσε τον Φύσσα. Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

Με αντεγκλήσεις ανάμεσα στην Πολιτική αγωγή και την υπεράσπιση συνεχίζεται η κατάθεση του αστυνομικού της ΔΙΑΣ Χρήστου Δεληγιάννη, στην δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο μάρτυρας, που ήταν στην ομάδα των οκτώ αστυνομικών που έλαβαν εντολή να μεταβούν στο Κερατσίνι το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, απαντώντας σε ερώτησεις της Πολιτικής Αγωγής κατέθεσε πως τα μέλη της Χρυσής Αυγής είναι «εύσωμοι ναζιστές » που, όπως γνωρίζει από τα ΜΜΕ «επιβάλλουν το ναζισμό δια της βίας».

Επικαλούμενος επίσης πάλι τα μέσα ενημέρωσης είπε πως από τις εγκληματικές ενέργειες που καταλογίζονται στην Χρυσή Αυγή, μόνο για την δολοφονία Φύσσα άκουσε δήλωση καταδίκης. Ο μάρτυρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση της πολιτικής αγωγής σχολίασε όταν του επιδείχτηκε φωτογραφία «μελών της Χρυσής Αυγής σε ώρα εκπαίδευσης» : «δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε αυτό που βλέπω στην εικόνα και την εκπαίδευση των αστυνομικών» .

Σε όλη την διάρκεια της σημερινής διαδικασίας υπάρχουν εντάσεις ανάμεσα στους συνηγόρους των δύο πλευρών, με την πρόεδρο να τους εγκαλεί. Μάλιστα το πρωί λίγο μετά την έναρξη η διαδικασία διακόπηκε για λίγο καθώς οι συνήγοροι των δύο πλευρών είχαν ζωηρή αντιπαράθεση με αφορμή ερώτηση που υπέβαλε η Πολιτική Αγωγή στον μάρτυρα, η οποία προκάλεσε αντίδραση από συνηγόρους Υπεράσπισης που φώναζαν για «αντιδικονομικα σχόλια » της άλλης πλευράς.

Με την επανάληψη της διαδικασίας η πρόεδρος είπε σε έντονο ύφος προς όλους τους συνηγόρους : «Αυτές οι διακοπές δεν εξυπηρετούν τίποτα, δεν οδηγούν πουθενά…καθυστερούμε και χάνουμε τη ροή της δίκης. Κοιτάξτε να αποφευχθούν». Μετά το μεσημέρι οι τόνοι ανέβηκαν και πάλι όταν συνήγορος από τους υπερασπιστές του Νίκου Μιχαλολιάκου ρώτησε τον αστυνομικό αν εκτός από το σύνθημα «αίμα τιμή Χρυσή Αυγή » ξέρει κάποιο άλλο όπως το «ΕΑΜ ΕΛΑΣ Μελιγαλάς».

Ο συνήγορος αν και η ερώτησή του ήδη προκαλούσε αντιδράσεις επέμενε στην ερώτηση ζητώντας από τον μάρτυρα να πει τι του έρχεται στο μυαλό ακούγοντας το συγκεκριμένο σύνθημα. Ο μάρτυρας δεν απαντούσε αλλά στο μεταξύ άλλοι συνήγοροι από την Υπεράσπιση φώναζαν «την Πηγάδα, την Πηγάδα » με αποτέλεσμα η πρόεδρος να δώσει εκείνη την στιγμή την μεσημεριανή μισάωρη διακοπή.

Νωρίτερα ο αστυνομικός απαντώντας σε ερωτήσεις του συνηγόρου του Γιώργου Ρουπακιά κατέθεσε πως το επίμαχο βράδυ όταν είχε πλησιάσει τον δράστη ενώ ήταν κοντά στο Φύσσα ακόμη, είχε ακούσει τον μουσικό να του φωνάζει «έλα εδώ ρε Π..». Κατά την εκτίμηση του αστυνομικού, τα λόγια αυτά του Παύλου Φύσσα ειπώθηκαν, ενώ ήδη ο Ρουπακιάς τον είχε μαχαιρώσει και επιχειρούσε οπισθοχωρώντας να φύγει όταν είδε να πλησιάζουν οι αστυνομικοί. Η διαδικασία συνεχίζεται.

Ο αστυνομικός Χρήστος Δεληγιάννης δέχεται ερωτήσεις από την Πολιτική Αγωγή για τις ενέργειες της Αστυνομίας αλλά και για το τι έγινε εκείνο το βράδυ σύμφωνα με όσα είδε και άκουσε.

 

Σχετικά Νέα