Μ. Σπυράκη: Μέρος του κοινωνικού μερίσματος να πάει για την ανάπτυξη

Την απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη να διαγράψει όσους βουλευτές του κόμματος επιμείνουν στο ζήτημα των αναδρομικών, σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη. Η κ. Σπυράκη, μιλώντας στον Ant1 ανέφερε ότι δεν είναι οι βουλευτές που έχουν ανάγκη να πάρουν αναδρομικά αλλά οι άνθρωποι που το έχουν πραγματική ανάγκη ενώ αναφέρθηκε και στο σχέδιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανάπτυξη.

Για το θέμα των αναδρομικών η κ. Σπυράκη τόνισε ότι «η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν σαφής και λέει ότι βουλευτές εφόσον επιμείνουν στο θέμα των αναδρομικών, δεν έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία. Η μεγάλη ανάγκη είναι για τους ανθρώπους που υποφέρουν, δεν υπάρχει καμία ανάγκη να πάρουν αναδρομικά οι βουλευτές».

Όπως είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, «είναι διαφορετική περίπτωση οι βουλευτές από τους συνταξιούχους, είμαστε υποχρεωμένοι να αντισταθμίσουμε ως πολιτικό σύστημα τις απώλειες που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια. Σήμερα, οι συνταξιούχοι στηρίζουν την ελληνική οικογένεια. Σχέδιο μας είναι η ανάπτυξη, οι θέσεις εργασίας, είναι η στήριξη της μητέρας» εξηγώντας πως απώτερος στόχος της ΝΔ είναι η δημιουργία μιας κατάστασης όπου ο συνταξιούχος δεν θα είναι βασικός πυλώνας για την ευρύτερη οικογένεια του.

«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε δεν έχει να κάνει με το ύψος για το πλεόνασμα, αλλά με τον ρυθμό ανάπτυξης, τον οποίο θα αυξήσουμε έτσι που να δείχνει ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει, έχει τις δυνατότητες», επισήμανε η Μαρία Σπυράκη, συνομιλώντας με τον Γιώργο Παπαδάκη.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του απερχόμενου Υπ. Οικονομικών της Γερμανίας, η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι «ο κ. Schauble δεν είναι επενδυτής, πάει στην Βουλή, εμείς ακούμε αυτά που λένε επενδυτές στις επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη στο εξωτερικό και τα διεθνή μηνύματα για την ελληνική οικονομία».

Η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε και στο σχέδιο της ΝΔ για την «επόμενη ημέρα για την οικονομία και τη χώρα», αναλύοντας σειρά παραμέτρων του πχ. για την φορολογία, την αναπτυξιακή προοπτική, την δημιουργία θέσεων εργασίας.

Για το κοινωνικό μέρισμα, η Μαρία Σπυράκη είπε ότι «είμαστε υπέρ της άποψης να μας πει η Κυβέρνηση τι θέλει να κάνει και να συνεννοηθεί με τους δανειστές. Να μας πει η Κυβέρνηση ποιο είναι το ποσό και να συμφωνήσει με τους δανειστές. Εμείς θέλουμε συνολική ελάφρυνση των Ελλήνων από την δυσβάσταχτη φορολογία και χρήση μέρους του πλεονάσματος – που προέρχεται από τη μη καταβολή χρεών του Δημοσίου και την υπερφορολόγηση – σε αναπτυξιακά προγράμματα».

Για την συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τα F16 και την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ, η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε ότι ήταν «ένα μεγάλο παράθυρο για την Ελλάδα, που κατέληξε σε μια “θολή συμφωνία” για τα F-16, με άλλα μεγέθη να δίνει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και άλλα ο Έλληνας ΥΕΘΑ. Αναγκαία η αναβάθμιση των αεροσκαφών, αλλά πρέπει να ξέρουμε που πηγαίνει κάθε ευρώ του πολίτη» κατέληξε η κ. Σπυράκη.

Σχετικά Νέα