Δημοσιεύθηκε στις: Κυ, Ιούλ 19th, 2015

Μ.Ρέντσι:«Τώρα θα μετατραπούμε σε κόμμα το οποίο μειώνει τους φόρους»

newego_LARGE_t_1101_54529738_type13031

O Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δεσμεύθηκε να προχωρήσει  σε «μείωση των φόρων χωρίς προηγούμενο»  μέσα στην επόμενη τριετία.

Μεταξύ άλλων ο Ρέντσι υπογράμμισε «Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα δεν πρέπει να ταυτίζεται, πλέον, με λανθασμένο τρόπο, με τη φορολογική πίεση. Τώρα θα μετατραπούμε σε κόμμα το οποίο μειώνει τους φόρους».

Συγκεκριμένα,ο Ιταλός πρωθυπουργός υποσχέθηκε το 2016 να καταργήσει τον φόρο για την πρώτη κατοικία, το 2017 να μειώσει τους φόρους που βαραίνουν τις επιχειρήσεις και το 2017 να περιορίσει τη φορολόγηση των φυσικών προσώπων.Επιπλέον, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης διαβεβαίωσε ότι «το δημόσιο χρέος της χώρας δεν πρόκειται να σημειώσει άνοδο, αλλά, αντιθέτως, θα μειωθεί» και ότι «φέτος η Ιταλία θα είναι από τα λίγα κράτη που θα σεβαστούν το όριο του 3% σε ό,τι αφορά τη σχέση ελλείμματος – ΑΕΠ».

Απαραίτητη προϋπόθεση, σύμφωνα με τον Ρέντσι, για να μπορέσει να επιτευχθεί η μείωση των φόρων, είναι να συνεχίσουν να εφαρμόζονται οι μεταρρυθμίσεις.

Πολλοί σχολιαστές αναφέρουν, όμως, ότι μόνον ο φόρος πρώτης κατοικίας εγγυάται στα κρατικά ταμεία 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως και δεν θα είναι εύκολο, κατά συνέπεια, να εξασφαλισθούν εναλλακτικές πηγές εσόδων.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo