Μ. Πενικό: Ανάξιες και επαίσχυντες οι δηλώσεις Μελανσόν για τους ναζί

«Ανάξιες και επαίσχυντες» χαρακτήρισε σήμερα η υπουργός Εργασίας της Γαλλίας Μιριέλ Πενικό τις δηλώσεις για τους ναζί που έκανε χθες ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, επικεφαλής της «Ανυπότακτης Γαλλίας», κατά τη διάρκεια διαδήλωσης του κόμματός του ενάντια στη μεταρρύθμιση του εργατικού κώδικα.

«Όπως μια μεγάλη πλειοψηφία των Γάλλων, σοκαρίστηκα, αγανάκτησα, που μπορεί να βάζει στο ίδιο επίπεδο τους ναζί και τους δημοκράτες», τόνισε η Πενικό. «Για πολλούς Γάλλους που γνωρίζουν την ιστορία μας, αυτές οι δηλώσεις είναι ανάξιες και επαίσχυντες».

Στη διαδήλωση του κόμματός του χθες στο Παρίσι, ο Μελανσόν τόνισε ότι «η μάχη δεν έχει τελειώσει ακόμη» και επανέλαβε ότι «ο δρόμος έριξε τους βασιλιάδες, τους ναζί», απαντώντας στον πρόεδρο Μακρόν που είπε ότι «πιστεύει στη δημοκρατία, αλλά δημοκρατία δεν είναι ο δρόμος».

«Όπως όλοι οι Γάλλοι, ένιωσα προσβεβλημένη από αυτή την έλλειψη σεβασμού προς την ιστορία μας και την έλλειψη σεβασμού προς όσους πολέμησαν», δήλωσε η Πενικό. «Όταν είσαι βουλευτής, εκπρόσωπος του Έθνους, οι δηλώσεις σου έχουν μια βαρύτητα».

Μετά την αντίδραση της υπουργού Εργασίας, ο Μελανσόν έγραψε σήμερα στο μπλογκ του ότι «ουδέποτε συνέκρινε τη σημερινή κυβέρνηση με τους ναζί».

Σχετικά Νέα