Μ. Κεφαλογιάννης: Άμεση ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης

Την άμεση ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης για την ανακούφιση των πληγέντων από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, ζητά με ερώτησή του προς την Κομισιόν ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Στην ερώτησή του ο κ. Κεφαλογιάννης επισημαίνει χαρακτηριστικά:

«Αυτές τις ώρες μια ανείπωτη τραγωδία συγκλονίζει τη χώρα μου. Μια φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική έχει κοστίσει τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας που απανθρακώθηκαν. Μέσα σε λίγη ώρα άνθρωποι, μικρά παιδιά, σπίτια και περιουσίες χάθηκαν παρά τις συγκινητικές προσπάθειες και την κινητοποίηση πυροσβεστών και εθελοντών».

Παράλληλα, αναφέρει ότι είναι αναγκαία η άμεση ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης για την αποκατάσταση των τεράστιων ζημιών και την υποστήριξη των πληγέντων, όπως συνέβη σε αντίστοιχες περιπτώσεις στους σεισμούς της Ιταλίας και στις καταστροφικές πυρκαγιές της Πορτογαλίας.

Επίσης θέτει το ερώτημα «σε τι ενέργειες πρέπει να προβεί η ελληνική κυβέρνηση για να ενεργοποιηθεί άμεσα το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης, ώστε να ανακουφιστούν οι πληγέντες από την καταστροφική πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής;».

Σχετικά Νέα