Μ.Βάλς:Η Γαλλία είναι «σε πόλεμο»

1e9203d570563c218c6592fa107b3cc5_XL

O Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι TF1,δήλωσε ότι η  Γαλλία είναι «σε πόλεμο» και «θα πλήξει τον εχθρό της»,διαβεβαιώνοντας ότι η χώρα του θα συνεχίσει τις επεμβάσεις της στη Συρία με στόχο τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

«Είμαστε σε πόλεμο» και «θα δράσουμε και θα χτυπήσουμε αυτόν τον εχθρό (Ισλαμικό Κράτος) για να τον καταστρέψουμε» στη Γαλλία, στην Ευρώπη, στη Συρία και το Ιράκ, είπε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Παράλληλα,πρόσθεσε πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη χώρα μετά τις επιθέσεις, δίνοντας έτσι στις αρχές περισσότερους πόρους για να πολεμήσουν τον «πολύ καλά οργανωμένο» εχθρό, όπως τον χαρακτήρισε.Η απάντηση της Γαλλίας θα είναι «στο ίδιο επίπεδο με αυτήν την επίθεση», υπογράμμισε ο Βαλς.

Ο Μανουέλ Βάλς επέμεινε «Ο πόλεμος αυτός διεξάγεται στο εθνικό έδαφος και στη Συρία». Η Γαλλία θα πρέπει «να αναμένει και άλλες απαντήσεις από τους τρομοκράτες», προειδοποίησε ο ίδιος, υπενθυμίζοντας ότι έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει το τελευταίο διάστημα, μετά τις επιθέσεις του περασμένου Ιανουαρίου στα γραφεία της εφημερίδας Charlie Hebdo και σε ένα εβραϊκό παντοπωλείο, ότι «δεν υπάρχει μηδενικός κίνδυνος».

«Θα πρέπει να εξουδετερώσουμε τους εχθρούς της Δημοκρατίας, να απελάσουμε όλους εκείνους τους ριζοσπάστες ιμάμηδες, όπως το κάνουμε, να στερήσουμε τη (γαλλική) υπηκοότητα από εκείνους που χλευάζουν τη γαλλική ψυχή και θα το κάνουμε επίσης», πρόσθεσε.

 

Σχετικά Νέα