Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Νοέ 2nd, 2016

«Μπλόκο» πλειστηριασμών σε ολόκληρη την χώρα(Βίντεο)

Για μια ακόμα Τετάρτη υπήρξε μπλοκάρισμα πλειστηριασμών, όπως κι εντάσεις, μετά από δυναμικές παρεμβάσεις πολιτών, φορέων και οργανώσεων.

Σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα υπήρξαν αντιδράσεις, με συνέπεια την ματαίωση των πλειστηριασμών, ενώ ένταση σημειώθηκε στην Αθήνα.

Παρά την αποχή των συμβολαιογράφων στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε η διαδικασία για πλειστηριασμό.

Ωστόσο, η υπόθεση δεν αφορούσε πρώτη κατοικία και δεν εμπλεκόταν το δημόσιο ή κάποια τράπεζα. Με ειδική άδεια άλλωστε γίνονται πλειστηριασμοί που αφορούν διαφορές μεταξύ ιδιωτών

Ετσι και ο πλειστηριασμός αφορούσε δυο κατοικίες και έναν αποθηκευτικό χώρο. Πάντως, έπειτα από διαπραγματεύσεις των συγκεντρωμένων (μετά από αντιδράσεις) με το συμβολαιογράφο κι αντεγκλήσεις δεν έγιναν πλειστηριασμοί.

Να σημειωθεί ότι περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό και στη συνέχεια μπήκαν μέσα στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου.

Πιστοί στο ραντεβού τους για μία ακόμη Τετάρτη μέλη της Επιτροπής Πολιτών, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων βρέθηκαν έξω από το Ειρηνοδικείο της Πάτρας και μπλόκαραν και πάλι τους πλειστηριασμούς, καταφέρνοντας να μην πραγματοποιηθεί κανένας. Με σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» απέτρεψαν και πάλι τις δίκες.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στο Ειρηνοδικείο Περιστερίου, δεκάδες πολίτες από φορείς και οργανώσεις με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη ένταση

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo