Μπαλτάς: Μένω με την απορία γιατί με έδιωξε ο Τσίπρας

imagehandlerΤην απορία του για την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Πολιτισμού, μετά από τον ανασχηματισμό, εξέφρασε ο τέως υπουργός Πολιτισμού, κ. Αριστείδης Μπαλτάς σε συνέντευξή του στα «Νέα».

«Για την απομάκρυνση επιτρέψτε μου μόνο να πω ότι μου έχει μείνει η απορία. Αλλά ως εκεί. Πάντως νομίζω πως δεν κατέστρεψα ούτε την παιδεία, ούτε τον πολιτισμό», δήλωσε ο πρώην υπουργός.

Σε ερώτηση για το αν υπήρχαν ενστάσεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ για τη θητεία του, δεν το απέκλεισε. «Πιθανόν. Αλλά δεν μπορούσα να γνωρίζω περισσότερα», απάντησε.

Όταν ρωτήθηκε για την παραίτηση του Παναγιώτη Δούρου, ο κ. Μπαλτάς τόνισε ότι o διευθυντής του γραφείου του δεν παραιτήθηκε. «Του ζήτησα να φύγει με τη φράση »δεν σου έχω πλέον εμπιστοσύνη». Είχαν προηγηθεί διάφορα περιστατικά κι είχαν συσσωρευτεί μέχρι σημείο κορεσμού. Φτάσαμε έτσι στο αποκορύφωμα, παρά το γεγονός ότι ίσως να έπρεπε να είχα δράσει νωρίτερα», είπε και συμπλήρωσε ότι «για λόγους προστασίας του ίδιου και επειδή δεν χρειάζεται να δημιουργείται η αίσθηση σκανδάλου, άφησα να εννοηθεί ότι πρόκειται για παραίτηση».

Ο κ. Μπαλτάς πρόσθεσε ότι είχε μιλήσει με τη Ρένα Δούρου για την επικείμενη απομάκρυνση εξηγώντας της τους λόγους. «Βέβαια οφείλω να ομολογήσω ότι από τότε που απομακρύνθηκε ο Δούρος από το υπουργείο, τα έργα του ΥΠΠΟΑ με την Περιφέρεια άρχισαν να καθυστερούν και να εμφανίζουν προβλήματα», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Σχετικά Νέα