Μπαλάφας: Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για τη ρύπανση του Σαρωνικού

Ο Γιάννης Μπαλάφας αναγνώρισε ότι υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες για τη ρύπανση του Σαρωνικού, που προκλήθηκε από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου.

Σημείωσε όμως ότι οι παραιτήσεις είναι ζήτημα πρωθυπουργού. «Ευθύνες για την ρύπανση του Σαρωνικού θα αποδοθούν προς πάσα κατεύθυνση. Εμείς δεν θα το ξεχάσουμε το θέμα. Προφανώς υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες τις οποίες εγώ δεν μπορώ να τις αποδώσω. Οι παραιτήσεις είναι ζήτημα πρωθυπουργού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, μιλώντας στο «Ε».

«Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι φίλος μου και μας τιμά η παρουσία στελεχών που ήταν στο ΠΑΣΟΚ και τώρα ήρθαν στο ΣΥΡΙΖΑ. Καλοδεχούμενοι είναι αυτοί που έρχονται», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά τις μεταναστευτικές ροές, ο υφυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του, για την αύξηση που έχει παρατηρηθεί τον τελευταίο μήνα.

Ο κ. Μπαλάφας δήλωσε ότι η πρώτη κατοικία δεν κινδυνεύει μέχρι το τέλος του 2018. «Ωστόσο,θέλουμε να αλλάξουμε το πλαίσιο για να εξακολουθήσει να υπάρξει προστασία της πρώτης κατοικίας και μετά το 2018. Κάτι το οποίο πιστεύω ότι θα το πετύχουμε», συμπλήρωσε.

Τέλος, αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, σημείωσε: «τις λαμβάνουμε υπόψιν μας και μας προβληματίζουν, όπως μας προβληματίζουν τα πάντα».

Σχετικά Νέα