Μπαλάφας: Το δίλημμα πλέον είναι «κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία» ή «άπληστος νεοφιλελευθερισμός και ακροδεξιά στροφή»

Ο Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθήνας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του KONTRA CHANNEL (25/01) και τον δημοσιογράφο Γ. Μελιγκώνη

Ο Γιάννης Μπαλάφας τόνισε, μεταξύ άλλων, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις:

Τι σηματοδοτεί η σημερινή υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών;
«Σηματοδοτεί το τέλος μιας υποκρισίας, σε εθνικό επίπεδο, που διάρκεσε τουλάχιστον 30 χρόνια. Σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την Ελλάδα και τη δημοκρατία της Βόρειαςς Μακεδονίας, μια νέα εποχή – ειρήνης και συνεργασίας – για όλα τα Βαλκάνια.
Η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια καλή συμφωνία, η καλύτερη δυνατή στις συνθήκες που επικρατούν, μια συμφωνία απόλυτα επωφελής για την πατρίδα μας».
Και η επόμενη μέρα;
«Ουσιαστικά σήμερα ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της μεταμνημονιακής περιόδου.
Μετά το τέλος του μνημονίου και της τριετίας της λιτότητας, α) δεσμευτήκαμε και υλοποιούμε μια δέσμη μέτρων που ενισχύουν τα λαϊκά στρώνατα και τη μεσαία τάξη, με πιο άμεσα τον κατώτατο μισθό, τις 120 δόσεις, επιδότηση ενοικίου, το ενισχυμένο σύστημα προστασίας της πρώτης κατοικίας κ.λ.π., β) Η κυβέρνηση ζήτησε και πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου, γ) Ψηφίστηκε η συμφωνία των Πρεσπών που κλείνει μια πληγή δεκαετιών.
Συνεχίζουμε με νέα μέτρα με κοινωνικό πρόσημο, προωθούμε ώριμες θεσμικές αλλαγές, προετοιμαζόμαστε για τις σημαντικές εκλογικές μάχες του 2019».
Στις νέες συνθήκες, πως βλέπετε την προοπτική της σύγκλισης των ευρύτερων προοδευτικών – δημοκρατικών δυνάμεων;
«Δεν υπάρχει πια το διακύβευμα «μνημόνιο – αντιμνημόνιο».
Τα προβλήματα πρέπει να τίθενται πλέον με πιο καθαρό πολιτικό-ιδεολογικό πρόσημο.
Το δίλημμα πλέον τίθεται με όρους, ή «κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία» ή «άπληστος νεοφιλελευθερισμός και ακροδεξιά στροφή». Στη βάση αυτού του διλήμματος, που θέτει η ίδια η πραγματικότητα, οι προοδευτικές – δημοκρατικές δυνάμεις, κοινωνικές και πολιτικές, οφείλουν να οικοδομήσουν βήμα-βήμα δεσμούς εμπιστοσύνης και συμπόρευσης.
Παρά τις δυσκολίες θεωρώ ότι ο στρατηγικός αυτός στόχος θα προχωρήσει. Για το καλό της πατρίδας, για την προκοπή του λαού»!

Σχετικά Νέα