Μπαλάφας: Δίκαιη και αναλογική κατανομή του συνόλου των προσφύγων και μεταναστών σε όλες τις χώρες

Θέλουμε να έχουμε θετικές σχέσεις με την Ρωσία, δήλωσε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη. Οι αντιδράσεις διατηρήθηκαν σε κάποιο επίπεδο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα εξομάλυνσης και πάλι των σχέσεων και να ξεπεραστεί αυτό το ατυχές γεγονός, εκτίμησε.

Ερωτηθείς για τη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Μπαλάφας επεσήμανε ότι, το ότι εμποδίζεται ή περιορίζεται η Τουρκία σε κινήσεις περικύκλωσης της χώρας μας και από τα βόρεια σύνορά μας, δείχνει ότι δεν αφήνουμε να αλωνίζει η Τουρκία στα βόρεια σύνορά μας με αυτή την βελτίωση των σχέσεων, θα έπρεπε όλους τους Έλληνες να τους οδηγεί να βλέπουν θετικότατα τη συμφωνία των Πρεσπών. Είναι καθαρό ότι δεν αναγνωρίζουμε κανένα μακεδονικό έθνος, δεν υπάρχει εθνότητα που λέγεται μακεδονική. Η γλώσσα έχει καθιερωθεί εδώ και δεκαετίες από τον ΟΗΕ με σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης δεν μας δημιουργεί κανένα πρόβλημα, τα επιχειρήματα είναι σαθρά και αγνοούν όλο το οικονομικό και εθνικό κέρδος που θα έχουμε από την βελτίωση των σχέσεων με τον βόρειο γείτονά μας.

Ερωτηθείς για τις προσφυγικές ροές ο υφυπουργός ανέφερε ότι οι καλοκαιρινές ροές προσφύγων είναι μειωμένες και το ισοζύγιο είναι θετικό σε σχέση με της εξόδου από τα νησιά, παρά της εισόδου. Δεν χρειάζεται καταστροφολογία, κακομοιριά και μιζέρια γιατί στα νησιά μας έχει εκτιναχθεί ο τουρισμός, σημείωσε.

Σε σχέση με την αποσυμφόρηση των νησιών Λέσβος και Σάμος ο κ. Μπαλάφας σημείωσε ότι υπάρχει η δέσμευση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ένας μεγάλος αριθμός προσφύγων θα φύγει από εκεί και θα μετακινηθεί προς την ενδοχώρα σε ανοιχτές δομές φιλοξενίας, η σε διαμερίσματα.

Η θέση η δική μας είναι στην κατεύθυνση δίκαιης και αναλογικής κατανομής του συνόλου των προσφύγων και μεταναστών σε όλες τις χώρες, υπογράμμισε.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Σχετικά Νέα