Μοσούλη: Νέα επίθεση σε θέσεις του Ισλαμικού κράτους

Νέα επίθεση του ιρακινού στρατού, με την υποστήριξη αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων σε αεροδρόμιο και βάση του Ισλαμικού κράτους στη Μοσούλη καθώς πλησιάζουν στο δυτικό τμήμα της, που ελέγχεται ακόμη από το Ισλαμικό Κράτος.

Οι δυνάμεις ταχείας επέμβασης, η ομοσπονδιακή αστυνομία, αλλά και οι αντιτρομοκρατικές στρατιωτικές δυνάμεις, επιτέθηκαν κατά του αεροδρομίου στη Μοσούλη, αλλά και κατά της στρατιωτικής βάσης αλ-Γκαζλάνι», μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του Ιράκ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ, μετά την εκδίωξη του Ισλαμικού Κράτους από το ανατολικό τμήμα της Μοσούλης, τον προηγούμενο μήνα, διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις με αντικειμενικό σκοπό την ανακατάληψη του αεροδρομίου και της αναφερόμενης στρατιωτικής βάσης, που βρίσκονται στα νότια προάστια της πόλης.

Τόσο το αεροδρόμιο, όσο και η βάση θα χρησιμοποιηθούν ως αμυντικά προγεφυρώματα προκειμένου να υποστηριχτούν οι πολεμικές επιθετικές επιχειρήσεις για την ολική ανακατάληψη του δυτικού τμήματος της Μοσούλης.

Σχετικά Νέα