Δημοσιεύθηκε στις: Τρ, Ιούλ 5th, 2016

Μοσκοβισί:«Kακή ιδέα» η μείωση του εταιρικού φόρου στη Βρετανία

ξηκΩς μια «κακή ιδέα» χαρακτήρισε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί το σχέδιο της Βρετανίας να μειώσει τον φόρο εταιριών κάτω από 15%, επισημαίνοντας πως αμφιβάλλει αν τελικά θα πραγματοποιηθεί.

Ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν ανακοίνωσε χθες την περικοπή του εταιρικού φόρου σε μια προσπάθεια να αμβλύνει το σοκ που έχει δημιουργηθεί μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Η μείωση του φόρου επιχειρήσεων κάτω από 15% δεν μου φαίνεται καλή πρωτοβουλία για να εμπλακεί κανείς μ’ αυτήν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί και συνέχισε:

«Θα ήταν μια σημαντική απώλεια εσόδων για το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών, σε μια εποχή που υπάρχει ήδη υψηλό έλλειμμα στην χώρα». Σχολίασε δε ότι θα ισοδυναμούσε με «φορολογικό ντάμπινγκ».

«Ναι λοιπόν, σε αυτό το σημείο, δεν μου φαίνεται σαν πως το σχέδιο αυτό είναι το σωστό, και δεν νομίζω ότι ο Τ ζορτζ Όσμπορν θα πάει μπροστά με αυτό … Ας είμαστε προσεκτικοί, αλλά ας μην είμαστε υπερβολικά ανήσυχοι» ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί.

Ο Τζορτζ Όσμπορν δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε θα αρχίσει η περικοπή. Σε προηγούμενες ομιλίες του είχε δηλώσει πως θα μειώσει τον εταιρικό φόρο κατά 17% ως το 2020

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo