Μοσκοβισί σε Γερμανία: Ανοίξτε λίγο τη θέρμανση να ζεστάνουν και οι “μπατίρηδες” το διαμέρισμά τους

Με ένα καυστικό άρθρο στην εφημερίδα “Les Echos” ο Πιέρ Μοσκοβισί αφήνει αιχμές κατά της πολιτικής της Γερμανίας που επιμένει στη λιτότητα και στα υψηλά δημοσιονομικά πλεονάσματα, αλλά και σε όλους εκείνους που επιμένουν σε μια πρακτική που οξύνει τις διαφορές και τις ανισότητες μέσα στην Ευρωζώνη.

«Σήμερα στην Ευρωζώνη, το κοινό μας σπίτι, ορισμένοι πλούσιοι ένοικοι αποφάσισαν να μη ζεστάνουν το μεγάλο τους διαμέρισμα. Πολλοί γείτονες, λίγο μπατίρηδες, ζήτησαν από το διαχειριστή, την Επιτροπή, να πει στους οικονόμους ενοίκους ότι, αν ανοίξουν λίγο τη θέρμανση, θα βοηθήσουν τους υπόλοιπους να ζεστάνουν τα διαμερίσματά τους», γράφει ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Το 2017, η δημοσιονομική πολιτική της Ευρωζώνης θα πρέπει, σύμφωνα με την ανάλυση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να περάσει από την περιοριστική πολιτική της περιόδου 2012-2014 και την ουδέτερη κατεύθυνση της περιόδου 2015-2016 σε μία ελαφρώς επεκτατική πολιτική, που θα τεθεί στην υπηρεσία αυτού που είναι ο πρωταρχικός στόχος: την ανάπτυξη, γράφει ο Πιερ Μοσκοβισί

Σχετικά Νέα