Δημοσιεύθηκε στις: Τρ, Σεπ 13th, 2016

Μοσκοβισί:Κοινός στόχος η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν

moscovici-3Ο ESM προχωρεί στη βελτίωση του προφίλ αποπληρωμής του χρέους της Ελλάδας και τη μείωση του κινδύνου επιτοκίου,όπως έκανε γνωστό ο Πιερ Μοσκοβισί, απαντώντας σε ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο επίτροπο της Κομισιόν για θέματα Οικονομικών, η Επιτροπή εξετάζει μεσοπρόθεσμα την παράταση της διάρκειας των δανείων, ενώ ξεκαθαρίζει πως απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν, μέσα στο φθινόπωρο του 2016.

Όπως σημειώνει ο Μοσκοβισί, αποτελεί κοινό στόχο των Ελληνικών Αρχών και των θεσμικών οργάνων, η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν, μέσα στο φθινόπωρο του 2016.

Παράλληλα υπογραμμίζει πως η Κομισιόν θα παρέχει τεχνική βοήθεια προκειμένου να διασφαλιστεί η έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Επιπλέον, ο επίτροπος εξηγεί πως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης ήδη έχει προχωρήσει σε προσπάθειες για τη «βελτίωση του προφίλ αποπληρωμής του χρέους της Ελλάδας και τη μείωση του κινδύνου επιτοκίου», ενώ καταλήγει λέγοντας πως οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί εξετάζουν μεσοπρόθεσμα μία πιθανή παράταση στη διάρκεια των δανείων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη διάσταση απόψεων μεταξύ του ΔΝΤ και των Ευρωπαϊκών Θεσμών όσον αφορά το ζήτημα της ελάφρυνσης του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους, είχε καταθέσει ερώτηση προς την Κομισιόν ζητώντας πληροφορίες σχετικά με τις πρωτοβουλίες που σχεδιάζονται για την έγκαιρη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης καθώς και για πιθανή επιμήκυνση στις περιόδους χάριτος για την αποπληρωμή του χρέους και για «κλείδωμα» των παρόντων χαμηλών επιτοκίων.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo