Μοσκοβισί:Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πάρει σκληρές αποφάσεις ως το τέλος της χρονιάς

αρχείο λήψης (2)

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων ,Πιερ Μοσκοβισί , στο Γαλλικό Πρακτορείο στις Βρυξέλλες ,επέμεινε ότι υπάρχουν «σκληρές αποφάσεις» οι οποίες πρέπει να ληφθούν «ως το τέλος της χρονιάς» από την κυβέρνηση της Ελλάδας και αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει κεφάλαια από τους διεθνείς πιστωτές της.

Παράλληλα,ο Πιερ Μοσκοβισί, που αναμένεται να βρίσκεται στην Αθήνα την Τρίτη και την Τετάρτη,υπογράμμισε πως «Υπάρχουν προκλήσεις, υπάρχουν σκληρές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν ως το τέλος της χρονιάς»ενώ σημείωσε με ικανοποίηση πως
«Από τον Ιούλιο εργαζόμαστε μέσα σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας αναμφίβολα χωρίς προηγούμενο ανάμεσα σε μια ελληνική κυβέρνηση και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς από την έναρξη της ελληνικής κρίσης».

Επίσης,ο Ευρωπαίος επίτροπος πρόσθεσε ότι «Αυτό δεν σημαίνει πως όλα είναι εύκολα, υπάρχουν περίπλοκα ζητήματα, υπάρχουν προκλήσεις (…), αλλά διαπιστώνω μια αμοιβαία βούληση να εργαστούμε μαζί».Επίσης, επέμεινε ότι πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα που ζητούν οι πιστωτές πριν εκταμιευθεί το ποσό των 2 δισεκ. ευρώ που αναμένει η ελληνική κυβέρνηση.

Τέλος,ο Πιέρ Μοσκοβισί πρόσθεσε πως «Το προαπαιτούμενο είναι να ληφθούν τα μέτρα», επισημαίνοντας ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι σημαντική διότι θα δοθούν «διευκρινήσεις ως προς αυτό» από την Αθήνα.

 

Σχετικά Νέα