Μνημείο για τους πρόσφυγες στη Λέσβο από Κινέζο εικαστικό και αρχιτέκτονα

Μνημείο για τους πρόσφυγες θα στηθεί στη Λέσβο από τον γνωστό εικαστικό και αρχιτέκτονα από την Κίνα, Άϊ Γουέϊ Γουέϊ, ο οποίος βρίσκεται στο νησί. prosfy-551x330

Ο Άϊ Γουέϊ Γουέϊ αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες της σύγχρονης τέχνης και έργα του εκτίθενται στο Royal Academy of London, ενώ βρίσκεται στη Λέσβο για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες, ευαισθητοποιημένος από την προσφυγική κρίση.

Αρχικά επισκέφθηκε τη Λέσβο τις ημέρες των Χριστουγέννων και επέστρεψε την Τετάρτη, επιθυμώντας να στήσει ένα μνημείο που θα εκπέμπει σε όλον τον κόσμο μηνύματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Μάλιστα το πρωί της Παραμονής Πρωτοχρονιάς, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός μαζί με τον Άϊ Γουέϊ Γουέϊ επισκέφθηκαν διάφορα σημεία όπου μπορεί να στηθεί αυτό το μνημείο.

Επικρατέστερο σημείο, σύμφωνα με το δήμαρχο που μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, είναι η περιοχή της Κρατήγου νότια της πόλης της Μυτιλήνης, σε ένα πλάτωμα ορατό από διάφορα σημεία και από τη θάλασσα, όπου και αποβιβάζονται συχνά μετανάστες και πρόσφυγες.

 

Σχετικά Νέα