Μικτή εικόνα στην Ασία

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη καθώς οι ανησυχίες για την εμπορική αντιπαράθεση ΗΠΑ – Κίνας συνεχίζουν να πιέζουν την επενδυτική ψυχολογία, αν και το χθεσινό ρεκόρ του τεχνολογικού Nasdaq στη Wall Street βοήθησε να βελτιωθεί κάπως το κλίμα.

Η αντιπαράθεση των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη για το εμπόριο κλιμακώθηκε τη Δευτέρα μετά την ανακοίνωση του προέδρου Τραμπ ότι έχει ζητήσει από τον Αντιπρόσωπο των ΗΠΑ στο Εμπόριο να εντοπίσει κινεζικά προϊόντα αξίας $200 δισ. στα οποία θα μπορούσαν να επιβληθούν επιπλέον δασμοί 10%. Οι νέες απειλές της αμερικανικής ηγεσίας προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της κινεζικής κυβέρνησης η οποία απείλησε με αντίμετρα εάν οι ΗΠΑ προχωρήσουν στην υλοποίηση των απειλών τους.

Ο ιαπωνικός Nikkei κερδίζει 0,6% αντλώντας ώθηση από την αποδυνάμωση του γεν έναντι των ανταγωνιστών του.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα κινεζικά χρηματιστήρια. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει πτώση 1,1%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί σε ποσοστό 1%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας χάνει 1,05% Το χρηματιστήριο της Μαλαισίας υποχωρεί 1% μετά το χθεσινό του κλείσιμο σε χαμηλό 15 μηνών. Η αγορά της Σιγκαπούρης σημειώνει μικρές απώλειες 0,2%, ενώ στην Ταϊβάν οι μετοχές καταγράφουν μικρά κέρδη 0,1%.

Ισχυρά κέρδη κατέγραψε το χρηματιστήριο της Νέας Ζηλανδίας με τον δείκτη NZX 50 να ενισχύεται 1%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 1,1%.

Σχετικά Νέα