Μικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές, με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Μικτά πρόσημα καταγράφονται σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να παραμένει στραμμένο στην σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 κινείται σχεδόν σταθεροποιητικά, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει οριακές απώλειες της τάξης του 0,01%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax ενισχύεται κατά 0,24%, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,4% και ο γαλλικός CAC κερδίζει οριακά κατά 0,02%.

Αντίθετα ήπια πτωτικά κινούνται οι δείκτες στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, με τον ισπανικό IBEX να υποχωρεί κατά 0,08%, τον ιταλικό FTSE MIB να σημειώνει απώλειες 0,02% και τον πορτογαλικό PSI να χάνει 0,05%.

Στα εταιρικά νέα, ενισχυμένη κερδοφορία εμφάνισε στο α’ τρίμηνο η Volvo, χωρίς να καταφέρει, ωστόσο, να “ικανοποιήσει” τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς τα υψηλότερα κέρδη από τα φορτηγά και τον κατασκευαστικό εξοπλισμό αντισταθμίστηκε από τα κόστη προμηθειών και παραγωγής καθώς και από την κίνηση της ισοτιμίας.

Η Akzo Nobel ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου αυξήθηκαν 5,4% αλλά προειδοποίησε ότι αναμένει υψηλότερο κόστος από τις πρώτες ύλες, και ότι τα διεθνή νομίσματα θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τις δραστηριότητές της αυτό το έτος.

Επίσης, αυξήθηκαν 42% τα έσοδα της Peugeot SA στο α΄ τρίμηνο, κυρίως λόγω της ενοποίησης της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Opel, την οποία απέκτησε από τη General Motors πέρυσι.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα