Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς ο τραπεζικός κλάδος αποτέλεσε βαρίδι για την αγορά σημειώνοντας απώλειες περίπου 2%.
Οι μετοχές της Metro Bank υποχώρησαν 11%, αφότου υπήρξαν δημοσιεύματα πως η τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου έκανε ένα λογιστικό λάθος που αναφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα και είχε αρχικά ανακαλυφθεί από την Εποπτική Αρχή της Τράπεζας της Αγγλίας και όχι από την ίδια την τράπεζα.
Σε άλλα τραπεζικά νέα, η μετοχή της Deutsche Bank ενισχύθηκε μετά την είδηση της πιθανής συγχώνευσης της γερμανικής τράπεζας με την ανταγωνίστρια της, Commerzbank, μέχρι τα μέσα του 2019, εάν οι προσπάθειες για αναδιάρθρωση της τράπεζας δεν πετύχουν τους επιθυμητούς στόχους. Σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται πηγές από το περιβάλλον της Deutsche Bank, ένα τέτοιο deal με την Commerzbank ίσως αποτελέσει τη μοναδική επιλογή της DB, αν τα αποτελέσματα της τράπεζας για το α’ τρίμηνο του 2019 δεν βελτιωθούν αισθητά. Τη συγχώνευση των δύο τραπεζών προωθεί, εδώ και μήνες, η γερμανική κυβέρνηση.
Στους επιμέρους δείκτες ο γερμανικός DAX υποχώρησε οριακά στις 11.175 μονάδες, ο γαλλικός CAC ενισχύθηκε κατά 0,36% στις 4.992 μονάδες και ο βρετανικός FTSE κέρδισε 0,46% στις 6.973 μονάδες.
Ο κλάδος του πετρελαίου και του φυσικού αερίου οδήγησε τα κέρδη με την Shell να ενισχύεται σχεδόν 4%, αφότου ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν σε υψηλό τετραετίας.
Τέλος, η Ferrari σημείωσε τις καλύτερες επιδόσεις, καθώς ο κατασκευαστής πολυτελών σπορ αυτοκινήτων ανακοίνωσε αύξηση 6% στα βασικά κέρδη του τέταρτου τριμήνου.

Σχετικά Νέα