Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή με το επενδυτικό ενδιαφέρον να παραμένει προσηλωμένο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit εν αναμονή των τελευταίων στοιχείων από τους δείκτες PMI για την οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει μικρές απώλειες 0,05% στις 352,41 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX υποχωρεί 0,1% στις 11.132,88 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει οριακά κέρδη στις 4.939,15 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,1% στις 6.954,80 μονάδες.

Οι εξελίξεις γύρω από το Brexit συνεχίζουν να μονοπωλούν το επενδυτικό ενδιαφέρον μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένου Βασιλείου για τη μελλοντική σχέση των δύο πλευρών. Η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί την Κυριακή από τους ηγέτες της Ε.Ε.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι πάντως έχει δύσκολο δρόμο μπροστά της καθώς θα πρέπει να εξασφαλίσει το «πράσινο φως» από ένα διχασμένο βρετανικό κοινοβούλιο.

Οι επενδυτές αναμένεται να εστιάσουν την προσοχή τους σήμερα στα στοιχεία των δεικτών PMI για τον κλάδο της μεταποίησης και τις υπηρεσίες.

Νωρίτερα, τα στοιχεία που ανακοίνωσε η γερμανική στατιστικά υπηρεσία έδειξαν ότι το γερμανικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε 0,2% το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Αυτή είναι η πρώτη τριμηνιαία πτώση για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης από την αρχή του 2015.

Η μείωση οφείλεται κυρίως στην υποχώρηση των εξαγωγών, οι οποίες κατέγραψαν βουτιά 0,9%, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν 1,3%. Παράλληλα, οι δαπάνες των νοικοκυριών σημείωσαν πτώση 0,3%.

Σχετικά Νέα