Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη μετά τα ισχυρά κέρδη σε Ευρώπη και ΗΠΑ χθες καθώς η παγκόσμια επενδυτική κοινότητα στρέφει την προσοχή της στα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει άνοδο 0,4% με τις χαλυβουργίες JFE Holdings και Nisshin Steel να σημειώνουν άλμα 3% και 2,2% αντίστοιχα. Στον αντίποδα η Mitsubishi Motors σημειώνει βουτιά 3,9% παρά την ανακοίνωση κερδών που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται σε ποσοστό 0,7%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite σημειώνει μικρές απώλειες 0,1% μετά από τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, ενώ ο Shenzhen Composite καταγράφει οριακές μεταβολές.

Τις προηγούμενες ημέρες τα διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν ότι το Πεκίνο σχεδιάζει να περάσει σε πιο υποστηρικτική δημοσιονομική πολιτική προκειμένου να προστατεύσει την οικονομία από τις αναταράξεις που έχει προκαλέσει η εμπορική αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ.

Οι δείκτες σε Νότια Κορέα και Ταιβάν υποχωρούν σε ποσοστό 0,3%, ενώ ο Straits Times της Σιγκαπούρης κερδίζει 1%. Ο NZX 50 της Νέας Ζηλανδίας κερδίζει 0,4%, ενώ ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας χάνει 0,3%.

Σχετικά Νέα