Δημοσιεύθηκε στις: Τρ, Μαρ 13th, 2018

Μικτά πρόσημα στην Ασία

Μικτά πρόσημα καταγράφονται σήμερα στα ασιατικά ταμπλό, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στις ΗΠΑ ενόψει της ανακοίνωσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό, που θα δώσουν ενδείξεις για την πορεία νομισματικής πολιτικής της Fed.

Οι περισσότερες εξορυκτικές της περιοχής σημείωσαν απώλειες λόγω των ανησυχιών για τις επιπτώσεις από την επικείμενη επιβολή δασμών από τον Τραμπ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός έκλεισε με κέρδη 0,7% συμπληρώνοντας την τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση. Την σημερινή άνοδο του δείκτη στήριξε η αποδυνάμωση του γεν.

Αντίθετα πτωτικά κινήθηκαν οι αγορές στην Κίνα. Συγκεκριμένα, ο Shanghai Composite υποχωρεί οριακά, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημειώνει απώλειες 0,15%. Στη Νότια Κορέα ο Kospi ενισχύεται κα΄τα 0,42%, ενώ ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία κερδίζει 0,08%.

Σημειώνεται ότι με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον τεχνολογικό Nasdaq να σημειώνει ρεκόρ για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση και τον βιομηχανικό Dow Jones να χάνει 157 μονάδες έχοντας καταγράψει την Παρασκευή τα μεγαλύτερη κέρδη των τελευταίων πέντε εβδομάδων.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo