Μικτά πρόσημα και στις ευρωπαϊκές αγορές

Με μικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε μία αποτίμηση των ανακοινώσεων του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία των μεγάλων δυνάμεων για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν και την επαναφορά των κυρώσεων κατά της Τεχεράνης.

 

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,18%, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,07%, ο γαλλικός CAC υποχωρεί οριακά κατά 0,08% και ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,37%. Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,20%, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,59% και ο πορτογαλικός PSI 20 σημειώνει άνοδο 0,10%.

Στην Ασία, με μικτά πρόσημα κινήθηκαν οι αγορές, ακολουθώντας το παράδειγμα των αμερικανικών δεικτών που έκλεισαν χθες σχεδόν αμετάβλητοι μετά την ανακοίνωση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

Οι τιμές του πετρελαίου ωστόσο σημειώνουν ράλι σε μια ισχυρή ανοδική αντίδραση μετά τη χθεσινή βουτιά που έφτασε μέχρι και το 4% πριν τις ανακοινώσεις του Αμερικανού προέδρου. Τα futures του πετρελαίου κέρδιζαν πάνω από 2% στις ασιατικές αγορές.

Σχετικά Νέα