Μικρή γουστόζικη πόλη δίνει μέχρι και 2.000 ευρώ σε όποιον θέλει να εγκατασταθεί εκεί

Μία μικρή πόλη στην Ιταλία βρήκε την πιο τέλεια μέθοδο για να μπει ξανά στον τουριστικό χάρτη και να «ξαναζωντανεψει», πληρώνοντας όποιον θα θελήσει να εγκατασταθεί σε αυτήν .

Συγκεκριμένα, η δήμαρχος της πόλης Καντέλα (μίας μικρής πόλης στην Απούλια) αποφάσισε να δελεάσει όσους σκέφτονται να μετακομίσουν σε άλλη πόλη, δίνοντας σε κάποιον μελλοντικό κάτοικο 2.000 ευρώ.

Η Καντέλα

Οπως δήλωσε στο CNN Travel «ο Δήμος πληρώνει μηνιαίως για όσους μετακομίσουν 800€ σε άγαμους, 1.200€ σε ζευγάρια και για οικογένειες μέχρι πέντε άτομα, πάνω από 2.000€ ευρώ, φορολογικές ελαφρύνσεις και παιδική μέριμνα».

Ο λόγος που κάθε άτομο θα πληρωνεται για να μείνει εκεί είναι, διότι η Καντέλα έχει κυριολεκτικά ερημώσει, καθώς το 1990 είχε 8.000 κατοίκους και σήμερα μόνο 2.700.

Η Καντέλα
Η πρακτική αυτή δεν είναι καινούργια, καθώς η πόλη  Civita di Bagnoregio στο Λάτσιο κατάφερε έτσι όχι μόνο να γεμίσει πάλι από κατοίκους, αλλά να μπει ξανά στον τουριστικό χάρτη και να γίνει δημοφιλής προορισμός, με τους επισκέπτες από 40.000 ετησίως να γίνονται 800.000.

Ο Δήμαρχος

Πιστεύοντας πως θα συμβεί το ίδιο και με την Καντέλα, οι νέοι κάτοικοι που θα μετακομίσουν στην ιταλική πόλη θα έχουν την δυνατότητα να νοικιάσουν ένα σπίτι και να έχουν δουλειά με ετήσιο μισθό τουλάχιστον 7.500 ευρώ (χωρίς τα χρήματα που θα παίρνουν από την διοίκηση.

Η Απούλια

Μέχρι στιγμής έξι οικογένειες έχουν ήδη μετακομίσει από τη Βόρεια Ιταλία, ενώ άλλες πέντε βρίσκονται στη διαδικασία μετεγκατάστασης. Η μικρή πόλη πρόσφατα αναπαλαίωσε πολλά από τα εμβληματικά της κτίρια και έκανε αρκετά έργα υποδομής ώστε να ομορφύνει ενώ οι κάτοικοί της κάνουν λόγο για μια πολύ ήρεμη και ταυτόχρονα ποιοτική ζωή.

 

Σχετικά Νέα