Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή σε κλίμα επιφυλακτικότητας μετά το ράλι των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων σε υψηλά πολλών ετών και ενώ οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν στις ΗΠΑ για την αγορά εργασίας.

Η απόδοση στο 10ετές των ΗΠΑ σκαρφάλωσε την Πέμπτη σε υψηλό επτά ετών πάνω από το επίπεδο του 3,2% αντιδρώντας στα ισχυρά στοιχεία που ανακοίνωσε η ADP την Τετάρτη για τις νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Σήμερα θα ανακοινωθούν τα κυβερνητικά στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στο σύνολο της οικονομίας τον Σεπτέμβριο.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει μικρές απώλειες 0,1% στις 379,26 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX 30 σημειώνει πτώση 0,2% στις 12.225,30 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει μικρές απώλειες 0,1% στις 5.404,81 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,2% στις 7.405,68 μονάδες.

Ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,3%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί σε πσοσοτό 0,2%.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από τη Γερμανία έδειξαν ότι ανέκαμψαν τον Αύγουστο οι γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες με οδηγό την αύξηση της ζήτησης από χώρες εκτός της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν 2% σε μηνιαία βάση, μετά από πτώση 0,9% τον Ιούλιο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για μικρή αύξηση 0,4%.

Οι παραγγελίες από το εξωτερικό σημείωσαν άλμα 5,8% παρά την πτώση της ζήτησης κατά 2,2% από τις χώρες της Ευρωζώνης. Παράλληλα, οι εγχώριες παραγγελίες υποχώρησαν 2,9%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα