Μηχανοκίνητη πορεία εκπαιδευτών οδήγησης στη Θεσσαλονίκη

Έξω από το κτίριο της παλιάς Νομαρχίας στη Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί με τα οχήματά τους, μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης. (Π.Ο.Ε.Ο). Οι εκπαιδευτές οδήγησης πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για την αποχή των εξεταστών οδήγησης και ζητώντας τη συμμετοχή τους στη διαβούλευση για το νομοσχέδιο με αντικείμενο το νέο σύστημα εξετάσεων υποψήφιων οδηγών, που προωθεί το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Π.Ο.Ε.Ο, Γεράσιμος Σαβράμης, «υπάρχουν άρθρα και κρίσιμα σημεία στο νομοσχέδιο, στα οποία λέμε “ναι”, αλλά και άλλα που πρέπει να διευκρινιστούν και ζητάμε συμμετοχή στη διαβούλευση. Θέλουμε να μας ακούσει ο αρμόδιος υπουργός, να μπουν σωστές βάσεις στην οδηγική συμπεριφορά και στην οδηγική εκπαίδευση. Επίσης φοβόμαστε ότι η κατάθεση του νομοσχεδίου θα αργήσει πολύ».

Οι εκπαιδευτές οδηγοί κινήθηκαν με τα επαγγελματικά αυτοκίνητα ως το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου επέδωσαν ψήφισμα. “Ζητήσαμε να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός για τα αιτήματά μας και παράλληλα αιτηθήκαμε συνάντηση με τον διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, τον κ. Γιώργο Αγγελόπουλο” σημείωσε ο κ. Σαβράμης. Η κινητοποίηση των εκπαιδευτών οδηγών της Π.Ο. Ε.Ο. ολοκληρώθηκε στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ανάλογες κινητοποιήσεις είχαν πραγματοποιήσει και συνάδελφοί τους, μέλη της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ελλάδος.

Σχετικά Νέα