Μητσοτάκης: Θα καταργήσουμε τον νόμο Κατρούγκαλου

Τη δέσμευσή του πως θα προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου έκανε γνωστή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του.

«Η ΝΔ έχει ήδη επεξεργαστεί και θα εφαρμόσει ένα εντελώς νέο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα στο οποίο προφανώς δεν έχει καμία θέση ο νόμος Κατρούγκαλου. Ο νόμος αυτός θα καταργηθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθαρίζει πως η κυβέρνησή του θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο και πως θα επιδιώξει μετεκλογικά, είτε έχει αυτοδυναμία είτε όχι, την ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Στη συνέντευξή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο», ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρεται στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τονίζοντας πως «στις 23 Ιουλίου ζήσαμε μια εθνική τραγωδία. Μία ολόκληρη πόλη, 30 χιλιόμετρα από την Αθήνα κάηκε, 96 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 30 νοσηλεύονται ακόμη. Η κυβέρνηση δεν απεδείχθη μόνο ανίκανη και ανεύθυνη στο Μάτι, αλλά και κυνική και απάνθρωπη».

«Η άλλη όψη της κρατικής απουσίας είναι η ανομία που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο με συμμορίες να δρουν ανενόχλητες ακόμη και στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ενώ την οικονομική και κοινωνική κατάσταση καθρεφτίζουν, δυστυχώς, οι νέοι μας, που συνεχίζουν να αναζητούν διέξοδο στο εξωτερικό ή μένουν πίσω, χωρίς ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει» σημειώνει.

«Αυτή η εικόνα πρέπει να αλλάξει και να αντικατασταθεί από την Ελλάδα της πράξης και της αισιοδοξίας» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ, ζητώντας από τους πολίτες «να συμπορευθούμε σε μία προσπάθεια αναγέννησης που χρειάζεται η πατρίδα μας. Αυτή είναι για μένα η πρόκληση της επόμενης μέρας και δεν συνδέεται μόνο με τα Μνημόνια».

«Η Ελλάδα χρειάζεται μια συνολική επανεκκίνηση. Και επειδή είμαι βέβαιος ότι αυτό θέλει και η μεγάλη πλειοψηφία, ουδόλως με προβληματίζουν η προεδρική εκλογή του 2020 και η απλή αναλογική για την οποία με ρωτήσατε. Αλλωστε, όπως έχω πει, η κυβέρνηση της ΝΔ θα αλλάξει αμέσως τον εκλογικό νόμο, εισηγούμενη ένα δίκαιο σύστημα που θα διασφαλίζει και την αντιπροσωπευτικότητα αλλά και την ανάγκη κυβερνησιμότητας της χώρας» υπογραμμίζει ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν πάω με κανένα ‘καλάθι’ στη ΔΕΘ. Δεν θα ακολουθήσω τον κ. Τσίπρα που όλα δείχνουν ότι θα ανοίξει πάλι ένα κοφίνι ανεύθυνων υποσχέσεων. Διότι, αν το έκανε το 2015, που γνώριζε ότι θα κερδίσει τις εκλογές, σκεφτείτε πόσα ψέματα θα πουλήσει τώρα που ξέρει ότι θα τις χάσει. Το τελευταίο όμως που χρειάζεται η χώρα είναι μια πλειοδοσία παροχόλογίας», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Και επειδή πολύ φοβάμαι ότι θα το πράξει, σας λέω ότι δεν πρόκειται να τον ακολουθήσω σε αυτό το άθλιο παιχνίδι λαϊκισμού. Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι συγκεκριμένο, κοστολογημένο και ο πυρήνας του έχει ήδη εγκριθεί από το 11ο συνέδριο μας».

Ακόμα επανέλαβε πως «θα κυβερνήσω με τους καλύτερους» και τόνισε πως η «ανανέωση που έχει ήδη γίνει στη ΝΔ είναι πρωτοφανής» και πως το κόμμα «έχει ανοιχτεί στην κοινωνία».

Σχετικά Νέα