Μητσοτάκης:Η κυβέρνηση δεν είναι μέρος του προβλήματος, αλλά το ίδιο το πρόβλημα

mitsotakis

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση,που -όπως είπε- δεν είναι μέρος του προβλήματος αλλά είναι το ίδιο το πρόβλημα», εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο συνέδριο της Δράσης.

«Ο “κόφτης” είναι το τίμημα της αναξιοπιστίας του Αλέξη Τσίπρα και ο λόγος που όλοι πιστεύουν οτι τα μέτρα δεν θα αποδώσουν», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα υπογράψει τέταρτο πρόγραμμα το οποίο δεν θα το εφαρμόσει.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα τολμήσει με θάρρος και αποφασιστικότητα να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. Επισήμανε ακόμη ότι η Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές θα είναι ο κεντρικός εκφραστής «αυτής της μεγάλης μεταρρυθμιστικής συμμαχίας που σήμερα γεννιέται στη χώρα».

Ανέφερεα ακόμη πως αντιλαμβάνεται την καχυποψία για το κόμμα του. «Πρέπει και εμείς να αποδεικνύουμε πως είμαστε διατεθειμένοι να αλλάζουμε. Η Ν.Δ. αλλάζει γρήγορα. Μπορεί να ηγηθεί τολμηρών μεταρρυθμιστικών και ασυμβίβαστων δυνάμεων», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Πρόσθεσε επιπλέον ότι η διαχωριστική γραμμή δεν είναι ανάμεσα στην αριστερά και τη δεξιά αλλά ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις και το λαϊκισμό. «Παρά τις όποιες διαφωνίες και διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια πρέπει να πάμε μαζί», συνέχισε.

Χαρακτήρισε στη συνέχεια την κυβέρνηση ως τη χειρότερη της μεταπολίτευσης. «Η ιδεολογική χρεοκοπία της αριστεράς, που δοκιμάστηκε στο καμίνι της άσκησης διακυβέρνησης, μας προσφέρει μια ευκαιρία και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε», είπε, συμπληρώνοντας πως ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας ζητά μεταρρυθμίσεις.

Σχετικά Νέα