Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Νοέ 2nd, 2016

Μητσοτάκης:Ανάγκη πολιτικής αλλαγής

%ce%ba-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%84%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82-735x400Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή τους με το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ),παρομοίασε την Ελλάδα με ρημαγμένη χώρα, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι ιδεοληπτική και ανίκανη.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση έγινε λόγος για «δραματικές συνθήκες στην πραγματική οικονομία» ενώ συζητήθηκε η πτώση του τζίρου στο λιανικό εμπόριο, που κατά τον κ. Μητσοτάκη, οφείλεται στην κρίση εμπιστοσύνης, στη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών και στην υπερφορολόγηση.

«Η Ελλάδα μοιάζει με ρημαγμένη χώρα» σημείωσε εντοπίζοντας τους λόγους στη συνεχιζόμενη ύφεση, στην εγκατάλειψη από τους επενδυτές, στα λουκέτα που όπως είπε πολλαπλασιάζονται και στους εργαζόμενους που βρίσκονται στον δρόμο.

Επανέλαβε την ανάγκη για πολιτική αλλαγή υπογραμμίζοντας ότι «χρειάζεται μείωση φόρων, μείωση δαπανών, επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων. Για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και η ρευστότητα στην αγορά, να γίνουν επενδύσεις, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να μειωθεί η ανεργία».

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo