Μηταράκης: Ο νέος ΕΦΚΑ μοιάζει “χαμένος στη μετάφραση”

«Η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων συνεχίζεται. Οι πολίτες καθημερινά ανακαλύπτουν λάθη στα προσωπικά και ασφαλιστικά τους στοιχεία. Λάθη μπορεί να είναι από “απλό” λάθος στο ονοματεπώνυμο ή τη διεύθυνση μέχρι … απώλεια ενσήμων» επισημαίνει ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης.
«Ο νέος ΕΦΚΑ μοιάζει να είναι “χαμένος στη μετάφραση”» τονίζει ο κ. Μηταράκης.

«Κατά τη διαδικασία ενοποίησης των μητρώων σε ένα ενιαίο … υπήρξε απώλεια στοιχείων. Τι κάνει το Υπουργείο και η Διοίκηση του ΕΦΚΑ για αυτό; Μέχρι στιγμής δεν δείχνει να συγκινείται καθώς δεν έχουν δώσει καμία οδηγία σε υπαλλήλους και ασφαλισμένους για την αντιμετώπιση αυτών των λαθών» επισημαίνει ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ και προσθέτει:
«Τι σημαίνει αυτό; Για άλλη μια φορά, οι ασφαλισμένοι θα ταλαιπωρηθούν και θα έρθουν αντιμέτωποι με τη γραφειοκρατία. Για άλλη μια φορά, οι υπάλληλοι θα αντιμετωπίσουν οργισμένους πολίτες, χωρίς να μπορούν να τους εξυπηρετήσουν».
«Η ηγεσία του Υπουργείου, αλλά και η Διοίκηση του ΕΦΚΑ πρέπει να απαντήσουν εδώ και τώρα για τους λόγους που προκάλεσαν τα λάθη και τα προβλήματα στο νέο ενιαίο μητρώο και να εξηγήσουν τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν για να δρομολογήσουν την άμεση επίλυσή τους» καταλήγει ο κ. Μηταράκης.

Σχετικά Νέα