Δημοσιεύθηκε στις: Δε, Οκτ 10th, 2016

Μετωπική Κλίντον-Τραμπ στη δεύτερη τηλεμαχία(Βίντεο)

53453-1Σε μια αναμέτρηση χωρίς ξεκάθαρο νικητή, οι υποψήφιοι των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών άσκησαν οξεία κριτική ο ένας στον άλλο

Τους τόνους ανέβασαν η Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ στη δεύτερη μεταξύ τους τηλεμαχία ενόψει των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ τον Νοέμβρη. Σε μια αναμέτρηση χωρίς ξεκάθαρο νικητή, οι υποψήφιοι των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών άσκησαν οξεία κριτική ο ένας στον άλλο, ενώ στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και του κοινού απαντούσαν αρκετές φορές ξεφεύγοντας από το θέμα, και αρνούμενοι τις κατηγορίες ο ένας του άλλου ως ψέμματα.

Τα θέματα των ερωτήσεων αφορούσαν τις προτάσεις αλλαγής φορολογίας των δύο υποψηφίων, τη θέση τους σε ό,τι αφορά τους μουσουλμάνους, τα σχέδια τους για τη Συρία και συγκεκριμένα το Χαλέπι, το θέμα κόστους ιατρικής περίθαλψης, και την κενή θέση στον Άρειο Πάγο, μεταξύ άλλων.

Η αναμέτρηση ήταν επιθετική αλλά χωρίς ιδιαίτερες αποκαλύψεις και χωρίς εμφανή «νικητή», ενώ έκλεισε με μια ερώτηση από ακροατή που ζήτησε από κάθε υποψήφιο να αναφέρει κάτι θετικό για τον αντίπαλό του. Η Κλίντον ανέφερε τα παιδιά του Τραμπ και τον τρόπο που τον υποστήριξαν, ως επιτυχία του, και ο Τραμπ ανέφερε την επιμονή της, γιατί εργάζεται για κάποιο σκοπό χωρίς να παραιτείται.

Η Χίλαρι Κλίντον για τον διορισμό εμπορικού εισαγγελέα

Η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι θα διορίσει ειδικό εισαγγελέα προκειμένου να να διασφαλίσει ότι η Κίνα δεν έχει προνομιακή μεταχείριση έναντι των ΗΠΑ, στο χάλυβα, αλλά και σε άλλα ζητήματα του διεθνούς εμπορίου. Παράλληλα, παραδέχτηκε τις αρνητικές επιπτώσεις των χαμηλών τιμών πετρελαίου, για την πετρελαϊκή βιομηχανία των ΗΠΑ.

Ντ. Τραμπ: Έχω ξοδέψει περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια από τους προσωπικούς μου λογαριασμούς

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι έχει ξοδέψει ποσό μεγαλύτερο των 100 εκατομμυρίων δολαρίων από τους προσωπικούς του λογαριασμούς, για τη χρηματοδότηση του προεκλογικού του αγώνα. Παράλληλα, τόνισε ότι θα διορίσει έναν ανώτατο δικαστή, «στο πρότυπο» του δικαστή Άντονιν Σκαλία.

Χ. Κλίντον: Ο Ντ. Τραμπ δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για όσα έχει πει για τους Αφροαμερικανούς, τους μουσουλμάνους και τις μειονότητες

Η Χίλαρι Κλίντον υποστήριξε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για όσα έχει πει για τους Αφροαμερικανούς, για τους μουσουλμάνους, για τους ισπανόφωνους, τους μετανάστες, αλλά και και τους αιχμάλωτους πολέμου. Παράλληλα, τόνισε ότι οι διαφωνίες της δεν έχουν να κάνουν με τους υποστηρικτές του Τραμπ, αλλά με τον ίδιο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ για Άσαντ, Συρία και ISIS

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «δεν του αρέσει ο Άσαντ, αλλά είναι ο Άσαντ που εξουδετερώνει το Ισλαμικό Κράτος μαζί με τη Ρωσία και το Ιράν». Παράλληλα, αναρωτήθηκε γιατί οι στρατηγοί δε μπορούν να δράσουν μυστικά και να κάνουν μία αιφνιδιαστική επίθεση στη Μοσούλη; Επίσης, διευκρίνισε ότι ο ίδιος και ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του, Πενς, δεν έχουν συζητήσει για ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία, τονίζοντας ότι ο ίδιος «διαφωνεί» με τις απόψεις του υποψηφίου αντιπροέδρου του.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo