Μεξικό: Απάνθρωπος ο χωρισμός των οικογενειών μεταναστών

Τον «σκληρό και απάνθρωπο» χωρισμό των οικογενειών μεταναστών που συλλαμβάνονται ενώ επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στις ΗΠΑ, καταδίκασε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού, Λουίς Βιντεγκαράι.

Οι χωρισμοί αυτοί είναι αποτέλεσμα της πολιτικής «μηδενικής ανοχής» του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης.

«Θέλω εξ ονόματος της κυβέρνησης και του λαού του Μεξικού να εκφράσω με τον πλέον κατηγορηματικό και σθεναρό τρόπο την καταδίκη αυτής της σκληρής και απάνθρωπης πολιτικής» δήλωσε ο υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Απευθύνουμε έκκληση στην αμερικανική κυβέρνηση, στο ανώτερο επίπεδο, προκειμένου να επανεξετάσουν αυτήν την πολιτική και να δώσουν προτεραιότητα στην ευημερία και τα δικαιώματα των μικρών αγοριών και κοριτσιών, ανεξαρτήτως της εθνικότητας και της μεταναστευτικής της κατάστασης και δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι» υπογράμμισε ο Μεξικανός υπουργός.

Ο Λουίς Βιντεγκαράι τόνισε επίσης ότι η μεξικανική κυβέρνηση έχει διατυπώσει την άποψή της επί του θέματος στην αμερικανική κυβέρνηση και έχει συζητήσει το θέμα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του ΟΗΕ, μεταξύ αυτών τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Σχετικά Νέα