Μεγάλες καθυστερήσεις στα αεροδρόμια των ΗΠΑ λόγω «shutdown»

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ(FAA), έχουν παρατηρηθεί επίσης καθυστερήσεις στα αεροδρόμια της Φιλαδέλφειας και του Νιούαρκ, αλλά σε μικρότερο βαθμό.

Η FAA ανέφερε ότι στο Λαγκουάρντια πολλοί υπάλληλοι έχουν δηλώσει ασθένεια και ότι προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με ενισχύσεις σε προσωπικό και προωθώντας σε άλλα αεροδρόμια τα αεροσκάφη.

Οι περισσότεροι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι που εργάζονται στα αμερικανικά αεροδρόμια δεν πληρώνονται εδώ και 34 ημέρες, καθώς το Κογκρέσο και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν έχουν καταφέρει να βρουν μια συμβιβαστική λύση για τον προϋπολογισμό.

Πολλοί αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και κάποιοι δεν έχουν ούτε καν τη δυνατότητα να πληρώνουν τα εισιτήρια για να πάνε στη δουλειά τους ή για να πληρώσουν κάποιον να φυλάξει τα παιδιά τους. Επιλέγουν έτσι να δηλώσουν ασθένεια.

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας των μεταφορών (TSA) το ποσοστό της «αποχής» των υπαλλήλων έφτασε χθες το 7,6% ενώ πέρσι την ίδια ημέρα ήταν 3%.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς είπε ότι ο πρόεδρος έχει ενημερωθεί για την κατάσταση αυτή. Ο Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να κάνει μια ανακοίνωση σχετική με το shutdown εντός των επόμενων ωρών.

Η εφημερίδα Washington Post ανέφερε ότι ενδέχεται να έχει επιτευχθεί μια συμφωνία μεταξύ του Λευκού Οίκου και του Κογκρέσου ώστε να επαναλειτουργήσουν οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

Σχετικά Νέα