Μαξίμου εναντίον Μητσοτάκη για τη συνέντευξη στο Bloomberg

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, με αφορμή τη συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, σχολίασαν ότι η νέα εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν συνοδεύθηκε από αλλαγή στάσης, αντιθέτως ήταν ιδιαίτερα προκλητική.
Όπως σημειώνουν, ο κ. Μητσοτάκης φόρεσε πάλι τη φανέλα του ΔΝΤ, ενώ συνέχισε να παραδίδει μαθήματα πολιτικού καιροσκοπισμού και κυνισμού.
Επίσης, συνεχίζουν οι ίδιοι κύκλοι, βλέπει το καταστροφολογικό του αφήγημα να καταρρέει και επιβεβαιώνει καθημερινά το στρατηγικό του αδιέξοδο, πλέον και διεθνές ακροατήριο.
«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

– Κατηγόρησε ξανά την κυβέρνηση ότι καθυστερεί το κλείσιμο της αξιολόγησης, αποκρύπτοντας ότι αυτή οφείλεται στην από το Δεκέμβριο του 2015 διατυπωμένη επιμονή του ΔΝΤ σε παράλογα μέτρα ύψους 4,5 δισ.

– Τη στιγμή που η βασική εκκρεμότητα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, είναι τα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων (συλλογικές διαπραγματεύσεις, ομαδικές απολύσεις, συνδικαλιστικός νόμος), ο ίδιος δεν βρήκε κουβέντα να πει επί του θέματος.
Δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός αυτό, καθώς έχει επανειλημμένα ταυτιστεί με τις ακραίες θέσεις του ΔΝΤ και του ΣΕΒ που αμφισβητούν το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

– Δήλωσε ότι “δουλειά της αντιπολίτευσης είναι να προσπαθεί να πάρει την εξουσία”, αποδεικνύοντας το μοναδικό κίνητρο της πολιτικής του ύπαρξης.
Τη νομή δηλαδή, της εξουσίας και την παλινόρθωση του οικονομικού και πολιτικού συστήματος που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή.

– Σε σχετική ερώτηση αν θα καλούσε τους επενδυτές να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα, απάντησε με έκδηλη αμηχανία ότι “δεν είναι δουλειά του αυτό”.
Συνεχίζει να εύχεται την καταστροφή της χώρας για να γίνει πρωθυπουργός.

– Επανέλαβε την δέσμευση του ότι είναι έτοιμος να προχωρήσει και πέρα από αυτά που ζητούν οι δανειστές, δηλαδή να κάνει απολύσεις, να συρρικνώσει το κοινωνικό κράτος, να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία, κάνοντας λόγο για “λίπος στο Δημόσιο”.

Η διαχωριστική γραμμή με τον κ. Μητσοτάκη έχει χαραχθεί προ πολλού.
Αυτός με την ελίτ.
Η κυβέρνηση με την κοινωνική πλειοψηφία», σχολιάζουν στο Γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού.

Σχετικά Νέα