Μαξίμου για προϋπολογισμό: «Συμβιβαστείτε με την πραγματικότητα κύριε Μητσοτάκη»

maksimoy-megaro-vrady«Φρένο» στο φόβο ενεργοποίησης του κόφτη και συνεπώς μείωσης συντάξεων και μισθών στο Δημόσιο, βάζει η πορεία του προϋπολογισμού τους εννέα πρώτους μήνες του χρόνου. Το Μέγαρο Μαξίμου καατφέρεται εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή αυτή την είδηση που έκανε χιλιάδες εργαζομένους να… ανακουφιστούν.
Συγκεκριμένα το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει:

«Η υπέρβαση των στόχων του Προϋπολογισμού στο 9μηνο του έτους κατά 1,5 δισ. ευρώ για τα καθαρά δημόσια έσοδα, και κατά 3,5 δισ. ευρώ για το πρωτογενές πλεόνασμα αποτελεί το αποτέλεσμα της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης που ασκεί η κυβέρνηση.

Έχοντας πλήρη συνείδηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις έπειτα από μια πενταετία σκληρής λιτότητας, η κυβέρνηση προχώρησε σε δικαιότερη ανακατανομή των φορολογικών βαρών.

Σε συνδυασμό με την παροχή ευέλικτων σχημάτων εξόφλησης, οι πολίτες ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους και τα δημοσιονομικά στοιχεία της χώρας υπεραποδίδουν σηματοδοτώντας τον δρόμο εξόδου από την κρίση.

Ο κ. Μητσοτάκης και όσοι πόνταραν σε κατάρρευση των εσόδων και αποτυχία της χώρας, καλά θα κάνουν να συμβιβαστούν με την πραγματικότητα».

Σχετικά Νέα