Μαξίμου: Ας μην πανηγυρίζει τόσο πολύ ο κ. Μητσοτάκης γιατί εκτίθεται

fbd648bb1c2432c5ab4b2b168492782aΟ κ. Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται για τη θεσμική νομιμότητα. Ενδιαφέρεται να μη γίνει διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Και να συνεχίσει το καθεστώς αυθαιρεσίας, που η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η εγχώρια διαπλοκή επέβαλλαν επί 27 χρόνια σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού
Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού:

«Ο κ. Μητσοτάκης πανηγυρίζει για την επαναφορά της διαδικασίας αδειοδότησης στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο. Και πανηγυρίζει προσπερνώντας το γεγονός ότι ο ίδιος και το κόμμα είναι που υπονόμευσαν συστηματικά, ακόμα και πριν μερικές ημέρες, την συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται για τη θεσμική νομιμότητα. Ενδιαφέρεται να μη γίνει διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Και να συνεχίσει το καθεστώς αυθαιρεσίας, που η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η εγχώρια διαπλοκή επέβαλλαν επί 27 χρόνια σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Ας μη μιλάνε αυτοί για Κράτος Δικαίου και αποτελεσματικότητα του κράτους.

Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά ότι ο νόμος 4339/2015 παραχωρεί στο ΕΣΡ περισσότερες αρμοδιότητες από οποιονδήποτε άλλον νόμο μέχρι σήμερα. Μεταξύ αυτών, φυσικά, και τις αρμοδιότητες αδειοδότησης. Και αν δεν υπάρχει σήμερα ΕΣΡ, αυτό οφείλεται στην αντισυνταγματική και αντιθεσμική στάση της Νέας Δημοκρατίας που αποβλέπει στο να ματαιωθεί ο διαγωνισμός και να μην πληρώσουν αυτοί που κατέχουν δημόσιες συχνότητες.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, στην υπεράσπιση του καθεστώτος αυθαιρεσίας, ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε σήμερα να τοποθετηθεί επί του αριθμού των αδειών. Αποδεικνύεται, έτσι, ότι η μέχρι εχθές θέση της Νέας Δημοκρατίας -ότι ο αριθμός των αδειών είναι αρμοδιότητα του ΕΣΡ- δεν ήταν τίποτα περισσότερο από τακτικού χαρακτήρα πρόσχημα.

Είτε αρέσει στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, είτε όχι, η κυβέρνηση διατηρεί τη νομοθετική πρωτοβουλία για την επιβολή της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Ας μη πανηγυρίζει τόσο πολύ ο κ. Μητσοτάκης, γιατί εκτίθεται».

Σχετικά Νέα