Μαξίμου:Περί μνήμης και περί θράσους του κ. Σαμαρά

αρχείο λήψης (4)

Σκληρή απάντηση του Μαξίμου στη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά με κυβερνητικές πηγές να μνημονεύουν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά και να αναφέρουν πως «είναι προφανές ότι η ετυμηγορία του λαού, η τριπλή απόρριψη της πολιτικής της ΝΔ, δεν ήταν αρκετές ώστε να περιορίσουν το απύθμενο θράσος του κ. Σαμαρά».

«Μόνο το 2014, ο κ. Σαμαράς έλαβε μέτρα ύψους 10 δισ. ενώ είχε δεσμεύσει τη χώρα ως το 2018 με μέτρα ύψους 20 δισ. παραπάνω από την ισχύουσα συμφωνία, – η οποία ψηφίστηκε και από την Αξιωματική Αντιπολίτευση και προβλέπει μέτρα ύψους 5,6 δισ. σε βάθος τριετίας», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.

«Ο κ. Σαμαράς τολμά και μιλά για τα κόκκινα δάνεια τη στιγμή που κληροδότησε μηδενική προστασία της πρώτης κατοικίας, ενώ η κυβέρνηση, και η συμφωνία την οποία πέτυχε, την προστατεύουν.

Επειδή ο κ. Σαμαράς καμαρώνει για τα οικονομικό αποτελέσματα που πέτυχε, ας του θυμίσουμε ότι το αποτέλεσμα του 2014 υπολειπόταν, στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, κατά 1% του ΑΕΠ από το στόχο.  Αντίθετα, η σημερινή κυβέρνηση ξεπέρασε τον στόχο του 2015 κατά 1% του ΑΕΠ. Οι αριθμοί και τα στοιχεία της Eurostat μιλούν από μόνα τους για τα αποτελέσματα.

Ο κ. Σαμαράς άφησε κληρονομιά στην Ελλάδα ανεργία, φτώχεια και επώδυνες δεσμεύσεις, πολλές από τις οποίες η παρούσα κυβέρνηση κατάφερε να ακυρώσει.

Άφησε κληρονομιά στη Νέα Δημοκρατία την ακροδεξιά του ομάδα η οποία και προήχθη σε θέσεις αντιπροέδρων. Αλλά και τη στρατηγική της αριστερής παρένθεσης που τους κάηκε στο ζέσταμα.

Τέλος, άφησε όλη αυτή την πολιτική αποτυχία, ως κληρονομιά στον κ. Μητσοτάκη.

Ο λαός μας, όμως, δεν έχει όσο κοντή μνήμη θα ήθελαν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Σαμαράς.

Μνήμη έχουν οι εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά που πήραν βαθιά ανάσα με τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Μνήμη έχουν οι εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστοι συμπολίτες μας που σήμερα δικαιούνται περίθαλψη και δωρεάν πρόσβαση στα νοσοκομεία χωρίς το εισιτήριο των 5 ευρώ του κ. Σαμαρά

Μνήμη έχουν οι συνταξιούχοι των οποίων οι συντάξεις διασφαλίστηκαν με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση μετά από διαδοχικές περικοπές.

Μνήμη έχουν οι δανειολήπτες των οποίων η πρώτη κατοικία προστατεύεται».

Νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία απαντώντας στο σχόλιο του Μεγάρου Μαξίμου σημείωνε πως «’Κόφτης’ για τον κ. Τσίπρα είναι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που αντιτίθενται στην καταστροφική πολιτική του».

«Οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδείνωσε δραματικά την κατάσταση της χώρας και των πολιτών. Γι’ αυτό, στρέφονται προς τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναζητώντας μια νέα θετική διέξοδο και προοπτική», συμπληρώνει η Συγγρού.

Το μεσημέρι της Πέμπτης το Μαξίμου απάντησε στις δηλώσεις Σαμαρά  «είναι προφανές ότι ο κ. Σαμαράς παρεμβαίνει δημόσια ως «κόφτης» του κ. Μητσοτάκη, προκειμένου να κόψει κάθε διάθεση στήριξης διατάξεων του νομοσχεδίου από τη ΝΔ»

 

Σχετικά Νέα